Ziņas no biznesa

AS «Valmieras piens» iegādājas Krievijas uzņēmējs

AgroPols
02.11.2011

Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs Varovs iegādājies 91,89% piena pārstrādes uzņēmuma AS "Valmieras piens" akcijas no līdzšinējā kompānijas kontrolpaketes īpašnieka SIA "Privāto aktīvu pārvalde", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Privāto aktīvu pārvaldes pārstāvis Juris Pētersons.

Turpmāk "Valmieras piena" vadītājs būs Harijs Panke, kurš līdz šim bija uzņēmuma padomes priekšsēdētājs.

"Latvijas piena produkti vienmēr augstu kotējušies Krievijas tirgū, sevišķi Maskavas un Pēterburgas reģionos. Es saskatu lielu šo produktu eksporta potenciālu Krievijas un Eiropas Savienības (ES) tirgos. "Valmieras piens" ir labi pārvaldīts ES uzņēmums, tas ir izveidots vienā no labākajām piena zonām Latvijā, tam ir visi nepieciešamie sertifikāti eksporta realizācijai uz ES, Krieviju un citām valstīm," sacīja Varovs.

Uzņēmējs ir pārliecināts, ka eksporta paplašināšana ievērojami palielinās uzņēmuma kapacitāšu noslodzi, ļaujot pacelt tā darbības efektivitāti.

"Vietējā tirgū arī pastāv plašas konsolidācijas iespējas, kuru realizācija ļautu palielināt pieprasījumu pēc vietējā svaigā piena, dodot labumu nozarei kopumā. Ar šo vīziju un zināšanām esmu drošs par savu investīciju un iespēju šo potenciālu īstenot," sacīja Varovs.

Kā norāda Pētersons, Varovs līdz šim ieguldījis naudas līdzekļus nekustamā īpašuma un pārtikas pārstrādes uzņēmumos. Jaunāko vidū kā nozīmīgākie minami aptuveni 200 000 kvadrātmetru lielais daudzfunkcionālais biroju komplekss pie Maskavas "RigaLand", kā arī piena ražošanas komplekss "Vozrožģeņije" Voroņežas apgabalā.

Pēc Pētersona teiktā, "Privāto aktīvu pārvalde" kā finanšu investors ir gandarīts par sasniegto. Vairāku gadu laikā esot veikta mērķtiecīga uzņēmuma pārvaldības optimizācija, veikti lieli ieguldījumi infrastruktūrā un uzņēmuma attīstībā, tikuši piesaistīti izcili nozares profesionāļi uzņēmuma vadībā.

"Neskatoties uz sarežģīto situāciju piena tirgū Latvijā, Valmieras piens nostiprinājis savas pozīcijas un pelnīti ierindojas vadošajā trijniekā nozarē. Situācija tirgū joprojām ir sarežģīta, pārstrādes jaudu konsolidācija tā arī nav notikusi, tādēļ jauna investora piesaiste ir vērtējama kā pozitīvs signāls, it sevišķi domājot par eksporta tirgiem," stāsta Pētersons.

"Privāto aktīvu pārvaldes" valde esot pārliecināta, ka jauno īpašnieku klātbūtne un atbalsts pavērs uzņēmumam jaunas iespējas Latvijas tirgū, bet galvenokārt - jaunas attīstības iespējas eksporta tirgos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana