Ziņas no biznesa

Rīgas svētkos degustācijā par garšīgāko pasaules maizi atzīta beļģu maize "Craquelin"

AgroPols
23.08.2013

Rīgas Svētku ietvaros 17. augustā, Vērmanes dārzā, pēc Latvijas Maiznieku Federācijas iniciatīvas tika izveidota "Maizes iela", kuras ietvaros ikvienam apmeklētājam bija iespēja nobalsot par garšīgāko maizi no Puratos izveidotā "Pasaules Maizes" koncepta, informēja SIA "Puratos Latvia" pārstāvji. Rīdzinieki no degustācijai piedāvātajām sešām, pasaulē lielu popularitāti guvušajām, maizēm par gardāko atzina beļģu maizi "Craquelin".

"Noteikti visiem Latvijas maizes ēdājiem garšo Latvijas rupmaize. Tomēr iepazīstoties ar citās valstīs tradicionālajām populārajām maizēm Beļģijas tradicionālā maize tika atzīmēta kā garšīgākā. Protams, ka Latvijas rupjmaize vienmēr būs pirmajā vietā. Bet vienmēr klientiem ir vēlēšanās atrast kautko jaunu, interesantu un arī garšīgu," atzīmēja Puratos Latvija ģenerāldirektors Aigars Balodis.

"Pasaules Maizes" koncepts ir Puratos radīts maizes cepšanas tradīciju, kultūras un recepšu apkopojums no dažādām pasaules valstīm. Apmeklētāji nogaršoja 6 dažādu valstu tradicionālās maizes, kas tika uzceptas Latvijā, izmantojot autentiskas receptes, izejvielas un cepšanas tradīcijas: Tsoureki no Grieķijas, Bageti no Francijas, Concha no Meksikas, Ciabattu no Itālijas, Craquelin no Beļģijas, Bolla Galega no Spānijas. Katra no koncepta "Pasaules Maizes" prezentētajām maizēm tika izcepta kopā ar kādu no sekojošiem Latvijas maizes ražotājiem - a/s Hanzas Maiznīca, SIA Dona, a/s Roga-Agro, SIA Raunas maiznieks, SIA Matss un SIA Lielezers N.Bomja maiznīca.

"Latvijā ir unikāla un tradīcijām bagāta rudzu maizes kultūra, taču kviešu maizes cepšanas tradīcijas esam lielā mērā pārņēmuši no PSRS. Tādēļ šis bija lielisks veids apmeklētājiem uzzināt vairāk par maizes kultūru un nobalsot par garšīgāko," atzīmēja A.Balodis, "Pasākuma norises gaitā saņēmām neskaitāmus jautājumus par to, kādēļ kāda no šīm gardajām un gadsimtu laikā popularitāti guvušajām maizēm nav pieejama pircējiem veikalu plauktos Latvijā? Ceram, ka drīzumā arī citās valstīs pazīstamās maizes un pie mums vēl nezināmas, drīzumā būs pieejamas arī Latvijas veikalos"

Puratos ir pasaulē viens no vadošajiem maizes, konditorejas izejvielu un šokolādes ražotājiem, kurš ik gadu inovatīvu produktu radīšanā investē ap 3% no apgrozījuma. 2012. gadā "Puratos Group" apgrozījums bija vairāk nekā 1,3 miljards eiro. Uzņēmuma produkti ir pārstāvēti vairāk nekā 100 valstīs un ražoti vairāk nekā 50 ražotnēs visā pasaulē. Tāpat uzņēmums var lepoties ar 41 attīstības un inovāciju centru, no kuriem pēdējais ir ticis atvērts Pūrē, Puratos Latvia ražotnē.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana