Ziņas no biznesa

“Inovācija 2014” balvu World Dairy Expo izstādē piešķir zīmolam Afimilk

AgroPols
15.10.2014

Piena lopkopībai veltītā izstādē World Dairy Expo, kas oktobra sākumā norisinājās Amerikas Savienotajās Valstīs, Izraēlas zīmola Afimilk radītā ganāmpulka vadības sistēma atzīta par 2014. gada inovatīvāko risinājumu piena lopkopības nozarē. Afimilk radītie produkti ir pieejami arī Latvijā.

Godalgotā sistēma Afimilk MCS (Real-Time Milk Classification Service), ir radīta piena sastāva noteikšanai un piena šķirošanai jau slaukšanas laikā.

Pateicoties patentētajām tehnoloģijām, https://www.youtube.com/watch?v=Qntq7ba5aAs ar Afimilk MCS slaukšanas zālē jau slaukšanas laikā notiek piena sastāva izvērtēšana un tādējādi iespējams atdalīt siera ražošanai piemērotāko pienu no piena, ko izmantos citu piena produktu ražošanai. Ar jaunizgudrotās sistēmas palīdzību ir iespējams pienu analizēt uz vietas fermā un, noskaidrojot tauku %, proteīna saturu un koagulācijas spējas, palielināt siera ražošanas apjomus vismaz par 15%.

Amerikas tirgū piena pārstrādātāji, kas jau praksē ir iepazīstināti ar Afimilk MCS, atzīst, ka sistēma sniedz reālu iespēju optimizēt ražošanas procesus. Precīzi noteikts piena sastāvs vēl pirms siera ražošanas uzsākšanas, būtiski saīsina ražošanas laiku, palielina piena pirmapstrādes uzglabāšanas laiku un kopumā uzlabo galaprodukta kvalitāti.

Jāatzīmē, ka Afimilk MCS sistēma nekādā veidā neuzlabo piena kvalitāti, tā analizē piena sastāvu jau slaukšanas laikā, šķiro un atbilstoši uzstādījumam novirza to sistēmai pievienotajās savākšanas tvertnēs.

Afimilk izstrādātās un ražotās ganāmpulka datorizētās vadības sistēmas Latvijā 2013. gadāuzstādītas Saldus novada zemnieku saimniecībā zemnieku saimniecībā  Brūzilas un Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācību un pētījumu saimniecībā Vecauce. Pavisam abās saimniecībās ar šīs sistēmas palīdzību tiek uzraudzīta 650 govju veselība, piena kvalitāte, reproduktīvie un labturības rādītāji.

2014. gadā Bauskas rajona saimniecībā Ceraukste Agro uzstādīta Afimilk meklēšanās noteikšanas sistēma AfiAct II govīm piesietās turēšanas apstākļos, bet zemnieku saimniecībā Lanģi – nepiesietas turēšanas apstākļos.

Zīmola Afimilk sistēmu oficiālie izplatītāji Latvijā ir uzņēmums Dimela Veta Latvija.

Te ir saikne uz godalgotās sistēmas fotogrāfijām : http://photos.prnewswire.com/prnh/20141001/706393

Informāciju sagatavoja A/s Dimela Veta Latvija dzīvnieku labturības speciāliste Vita Būde – Gaile.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>

<o:p></o:p>

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana