Ziņas no biznesa

"Valmiermuižas alus" atklāj pagrabu izmeklētu alu brūvēšanai mazās partijās

Margrieta Ulmane, SIA "Valmiermuižas alus"
01.12.2014

Šā gada pirmajos desmit mēnešos, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, SIA "Valmiermuižas alus" neauditētais apgrozījums ir audzis par 46%, sasniedzot 2,93 miljonus eiro. Gada izskaņā alus darītava ir investējusi 60 tūkstošus eiro un izveidojusi alus pagrabu izmeklētu alus brūvēšanai mazās partijās.

Šogad apgrozījums pārsniegs 3 miljonus eiro

Kopš darbības uzsākšanas 2009. gadā alus darītava "Valmiermuižas alus" apgrozījums kāpis astoņas reizes, sasniedzot iepriekš izvirzīto mērķi - ieņemt 1% no Latvijas alus tirgus. Pirmo darbības gadu alus darītava noslēdza ar apgrozījumu 420,8 tūkstoši eiro (295,8 tūkstoši latu). Savukārt šo gadu plānots noslēgt ar apgrozījumu 3,4 miljoni eiro. Izbrūvētā alus apjoms šī gada desmit mēnešos ir kāpis par 30%, sasniedzot 1,61 miljonu litru.

“Lielāku tirgus daļu iegūt Latvijā neplānojam. Esam pilnveidojuši savu meistarību, un turpmāk liksim uzsvaru uz izmeklētu - ar īpašu garšas buķeti apveltītu, alu brūvēšanu," turpmāko gadu izaugsmes virzienu Latvijas alus nozarē raksturo "Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis.

Atklāj pagrabu izmeklētu alu brūvēšanai mazās partijās

Šā gada nogalē, investējot 60 tūkstošus eiro, "Valmiermuižas alus" atklāja jaunu alus pagrabu. Tajā brūvētie ali būs ar īpašu, tostarp valsts vēsturei, nozīmīgām vērtībām un īpašiem notikumiem veltītu garšas buķeti. Katru gadu plānots izstrādāt vairākas jaunas receptes. To partijas būs līdz 5500 pudeļu. Katra pudele būs numurēta, norādot arī brūvēšanas gadu.

Pirmais jaunajā pagrabā tapis "Valmiermuižas Trejledus alus". Tas ir Latvijā pirmais alus, kas pēc izbrūvēšanas vēl tiek izturēts ledus pagrabā, trīs reizes sasaldējot.

"Tā receptes izslīpēšana prasīja vienu gadu un tajā ieguldīti 15 tūkstoši eiro. Šī tumšā alus garšas buķeti novērtēs garšas pieredžu kolekcionāri. "Valmiermuižas Trejledus alu" līdzās vīnam var noglabāt mājas pagrabā un baudīt arī pēc vairākiem gadiem. Šogad izbrūvētas vien 5480 pudeles šī alus," stāsta A. Ruņģis.

Jaunajā pagrabā darītos alus varēs baudīt svētku pasākumos, atsevišķos restorānos, kā arī nopirkt Valmiermuižas tirgotavās un restorānos Valmierā un Rīgā.

Uzziņai

"Valmiermuižas alus" ir maza muižas alus darītava pie Valmieras, kuras mērķis ir attīstīt alus baudīšanas kultūru Latvijā, lai atgrieztu alu uz svinību galda. Alus darītava tirgū ienāca 2009. gada pavasarī. 100% "Valmiermuižas alus" darītavas kapitāldaļu pieder SIA "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kas dibināts ar nolūku attīstīt "Valmiermuiža" zīmolu ilgtermiņā, popularizēt Valmiermuižu kā gardēžu tūrisma ceļa mērķi un sekmēt Valmiermuižas alus eksportu. 60% fonda daļu pieder alus darītavas saimniekam Aigaram Ruņģim, 24% Austrijas ieguldījumu fondam “Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG) un 16% Austrijas uzņēmumam "Alcor".

SIA "Valmiermuižas alus"

x

Paroles atgadināšana