Ziņas no biznesa

Gjensidige izmaksā 100 000 eiro lielu apdrošināšanas atlīdzību par bojāgājušo lauksaimniecības traktoru

AgroPols
15.01.2015

AAS „Gjensidige Baltic” izmaksā apdrošināšanas atlīdzību 100 000 EUR apmērā par pērn septembrī Murmastienē avārijā bojā gājušo traktoru un par piekabes/mucas remontu – 4642.81 EUR. Uzņēmums atlīdzību ir saņēmis un plāno iegādāties jaunu traktortehniku.

Veicot pārbraucienu no lauka, nenoskaidrotos apstākļos apgāzās SIA „Otaņķu Dzirnavnieks” piederošais traktors MASSEY FERGUSON 8690 (2012. izlaiduma gads), bojājot arī 2014.gadā iegādāto piekabi – mucu SAMSON PG25. Šis ir specifisks gadījums, jo, ņemot vērā bojājumu apmēru, nebija iespējams noskaidrot negadījuma cēloni, lai spriestu par to, kāda kļūme izraisīja tik nopietnu negadījumu. Par laimi, traktora vadītājs negadījuma vietā nebija cietis.

Ričards Riepšs, SIA „Otaņķu dzirnavnieks” valdes loceklis: „Negadījums notika tam visnepiemērotākajā laikā – ziemāju sējas laikā, kad ar šo traktoru nodrošinājām šķidrummēslu iestrādi lauksaimniecības zemēs. Līdzvērtīgas tehnikas šim mums nebija, lai veiktu plānotos darbus un nepieviltu savus klientus, nolīgām apakšuzņēmējus. Protams, šajā situācijā zaudējām daudz – darbinieku dīkstāve, tehnikas neizmantošana, kas ir ar kredītsaistībām, kuras jāsedz, neapmierināti klienti. Par laimi, pēc atlīdzības saņemšanas esam seguši atlikušo kredīta summu, un lūkojamies pēc jaunas traktortehnikas”.

Aleksejs Kozirs, AAS „Gjensidige Baltic” Vispārējo atlīdzību nodaļas vadītājs: „ Tehnika ir jauna, ļoti dārga un sākotnēji klientam bija svarīgi to atjaunot, lai turpinātu iesāktos darbus, tomēr, ņemot vērā tehnikas ražošanas gadu, rezerves daļu tirgus ir ļoti ierobežots un līdz ar to remonts – ekonomiski neizdevīgs. Turklāt, klientam ir svarīgi, lai arī turpmāk tehnikai būtu ražotāja izsniegtā garantija, tomēr pēc tik nopietniem bojājumiem to garantēt nav iespējams. Mūsuprāt, apskatot visus iespējamos variantus, esam atraduši labāko risinājumu klientam - šobrīd klients ir jau saņēmis atlīdzību un var domāt par jaunas tehnikas iegādi nākamajai darba sezonai”.

SIA „Otaņķu dzirnavnieks” piedāvā graudu pārstrādi, transporta pakalpojumus un šķidrummēslu iestrādi lauksaimniecības zemē.

Gjensidige ir vadošā apdrošināšanas grupa Skandināvijā, kas ir klientu veidota priekš pašiem klientiem. Grupa ir kotēta Oslo biržā kopš 2010.gada. Jau aptuveni 200 gadus mēs esam aizrautīgi strādājuši, lai pasargātu klientu dzīvību, veselību un īpašumu pret dažāda veida riskiem. Kompānijai ir aptuveni 3100 darbinieki, kas piedāvā apdrošināšanas produktus Norvēģijā, Dānijā, Zviedrijā un Baltijas valstīs. Norvēģijā kompānijā piedāvā arī banku, pensiju un uzkrājumu pakalpojumus.

Informāciju sagatavoja SIA "Baltijas komunikāciju centrs" projektu direktores asistente Anda Podziņa.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana