Ziņas no biznesa

AS "Tukuma piens" sācis ražot vēl nebijušu produktu Latvijā - Islandes jogurtu "Skyr"

A/s "Tukuma piens"
02.03.2015

Viens no Latvijas lielākajiem piena pārstrādātājiem A/S "Tukuma Piens" uzsācis jauna produkta ražošanu - tradicionālo Islandes jogurtu "Skyr", kopumā investējot aptuveni 10 000 eiro.

Uzņēmuma jaunais produkts pagaidām paredzēts vietējam tirgum un tas izceļas ar īpašu uzturvērtību, kā arī neierastu garšu. Jogurts "Skyr" tiek gatavots no vājpiena, tādēļ tas tikpat kā nesatur tauku, taču tajā ir trīs reizes vairāk olbaltumvielas, nekā citos jogurtos. A/S "Tukuma Piens" piedāvā bezpiedevu "Skyr" 400g iepakojumā, kā arī "Rabarberu un kivi" garšu 160 gramu iepakojumā un "Saulespuķu un ķirbju sēklu" jogurtu 160 gramu iepakojumā.

"Lai saglabātu konkurētspēju, būtiski turpināt attīstīties un būt pirmajiem dažādu jauninājumu radīšanā. A/S "Tukuma Piens" daudzu produktu ražošanā ir bijis pirmais Latvijā, tāpēc uzsākt "Skyr" tipa jogurta ieviešanu tirgū ir mūsu turpinājums, lieliskāko garšu piedāvāšanai. Jau pašreiz iedzīvotāji atzinuši un labprāt iegādājas jogurtus, kam ir palielināts olbaltumvielu daudzums, tagad varam piedāvāt skandināviskākas garšas ar vēl interesantāku risinājumu," saka A/S "Tukuma Piens" mārketinga direktors Armands Artihovičs.

"Skyr" jogurts ir unikāls piena produkts, kam saknes meklējamas Islandē. To no citiem līdzīgiem ražojumiem var atšķirt ar biezo, krēmīgo tekstūru un bagātīgi piesātināto garšu, neskatoties uz to, ka pamatizejviela ir vājpiens. Jogurts tiek gatavots pēc unikālas Islandē radītas tehnoloģijas un islandiešiem "Skyr" ir pazīstams jau vairāk nekā tūkstoš gadu. Tagad to iepazīst un garšas īpašības atzinīgi novērtē arī citās pasaules valstīs. "Skyr" ir izteikti universāls produkts pavārmākslā, no tā tiek gatavotas zupas, deserti, mērces, kā arī ir lieliska piedeva pamatēdieniem. Beztauku satura un bagātīgās uzturvērtības dēļ - 11 grami proteīna uz 100 gramiem jogurta, tas ir īpaši piemērots aktīviem cilvēkiem kā veselīga dzīvesveida un sabalansēta uztura sastāvdaļa.

A/S "Tukuma Piens" ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, kas sadarbojas ar 225 piegādātājiem, galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, un ražo vairāk nekā 180 dažādus piena produktus, tostarp „Baltais Exports" zīmola svaigos piena produktus, "Baltais EKO" zīmola ekoloģiskos produktus: jogurtus, biezpienu, krējumu, kefīru u.c. Uzņēmumā strādā aptuveni 250 darbinieku.

Informāciju sagatavoja Rūta Grikmane, "Rū Komunikācijas" projektu direktore.

A/s "Tukuma piens"

x

Paroles atgadināšana