Ziņas no biznesa

AS "Rīgas piena kombināts" kā pirmais uzņēmums Latvijā saņem FSSC pārtikas drošības sertifikātu

Linda Mežgaile, Food Union
03.03.2015

Starptautiskais vadības sistēmu sertifikācijas līderis Bureau Veritas Latvia, pozitīvi novērtējot Food Union sastāvā ietilpstošās AS Rīgas piena kombināts ieguldījumu pārtikas drošības jomā, ir atzinis uzņēmuma atbilstību FSSC 22000 standarta prasībām, kas pašlaik pasaulē tiek atzītas kā vienas no visstingrākajām. AS Rīgas piena kombināts ir pirmais uzņēmums Latvijā, kas ir izpildījis FSSC standarta prasības un saņēmis sertifikātu.

"Esam gandarīti, ka varējām sekmīgi veikt AS Rīgas piena kombināts FSSC 22000 sertifikāciju kā vienu no pirmajām Latvijā. Vēlos uzteikt neatlaidību un mērķtiecību, ar kādu AS Rīgas piena kombināts virzījās uz šī sertifikāta prasību izpildi. Tā ir viena no tā sauktajām "īpaši stingrajām" sertifikācijām, jo aptver ļoti plašu jautājumu loku, kur uzmanība ir vērsta uz pārtikas drošību. FSSC 22000 ir viena no straujāk pieaugošajām sertifikācijām pasaulē un tagad arī uzņēmumi no Latvijas būs šo sertificēto uzņēmumu sarakstā," Bureau Veritas Latvia direktore Iveta Lazdiņa.

"FSSC sertifikāta saņemšana ir ļoti nozīmīgs solis uzņēmuma eksporta tirgu attīstīšanā. Tas ir ne tikai apliecinājums mūsu produktu kvalitātei un drošībai, bet arī būtisks ieguldījums uzņēmuma reputācijas un konkurētspējas veicināšanā. Īpaši priecē, ka AS Rīgas piena kombināts ir viens no diviem pirmajiem uzņēmumiem Latvijā, kas izpildījis FSSC standarta prasības. Arī AS Valmieras piens ir ceļā uz FSSC sertifikāciju un tuvākajā laikā plāno saņemt šo sertifikātu," tā Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

Standarts FSSC 22000 ir tieši attiecināms uz pārtikas produktu ražotājiem un atbilstība šim standartam nodrošina pārtikas nekaitīgumu ne tikai produktu ražošanā, bet arī visos pārtikas aprites ķēdes posmos. FSSC 22000 ir atzīts Globālajā pārtikas nekaitīguma iniciatīvā (Global Food Safety Initiative), kuras mērķis ir nodrošināt pārliecību mazumtirgotājiem par pārtikas produktu drošību uzņēmumos visā pasaulē. FSSC 22000 ir veidots, apvienojot plaši pazīstamos standartus ISO 22000:2005, ISO/TS 22002-1, kā arī papildus prasības.

Sertifikācijas auditu veica "Bureau Veritas Latvia" - uzņēmums ar vairāk nekā 180 gadu pieredzi atbilstības novērtējumu veikšanā. Bureau Veritas Latvia ir tirgūs līderis Latvijā kvalitātes, vides, darba drošības un arodveselības, kā arī pārtikas drošības pārvaldības sistēmu sertifikācijās jomās, kā arī virknē produktu sertifikāciju, piem., BRC u.c. "Bureau Veritas Certification" zīme ir starptautiskā līmenī atzīts simbols, kas nozīmē sertificētā uzņēmuma spēkā esošās saistības attiecībā uz izcilību, ilgtspējīgu darbību un uzticamību.

Par Food Union:

Food Union zīmols apvieno divus lielākos piena ražotājus Latvijā AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens, un lielāko saldējuma ražotāju Igaunijā - AS Premia Foods.

Food Union ir lielākais piena pārstrādātājs un vadošais uzņēmums pārtikas un dzērienu ražošanā Latvijā, un vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs. Provizoriski Food Union apgrozījums 2014.gadā sasniegs 125 miljonus eiro. Food Union šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieki. Food Union ražotnes Latvijā iepērk pienu no teju 400 Latvijas zemnieku saimniecībām.

Food Union strādā pēc augstākajiem pārtikas drošības un kvalitātes drošības standartiem. Tā ražotnes ir saņēmušas ISO 9001, ISO 14000 un ISO 22000 sertifikātus, kā arī veiksmīgi izgājušas FSSC 22000 un Ķīnas HACCP auditus.

Food Union

x

Paroles atgadināšana