Ziņas no biznesa

"Elvi": Veikalu plauktos arvien vairāk pašmāju dārzeņu un zaļumu

Kazimiera Puzo, SIA "ELVI Latvija"
13.03.2015

"Iestājoties arvien siltākajiem un saulainākajiem laikapstākļiem, pieaug pircēju ELVI pieprasījums pēc svaigajiem dārzeņiem un zaļumiem. Šobrīd veikalos ELVI ir nopērkami zaļie lociņi no dārzniecības "Jaunapsītes" (Valka) un zemnieku saimniecības "Dienvidi" (Salaspils), kā arī dzeltenie tomāti no SIA "Getliņi EKO" (Salaspils). Bet jau nākamnedēļ veikalos ELVI parādīsies garie gurķi, kas audzēti saimniecībā "Rītausma", Jēkabpils novadā," informē Laila Vārtukapteine, SIA "ELVI Latvja" komercdirektore.

Lieldienu brīvdienās veikalos ELVI pārdošanā parādīsies arī "Kliģēnos" (Cēsis) audzēti garie gurķi, kā arī piparmētra un baziliks podiņos. Latvijā audzētu tomātu, ko arī nodrošinās zemnieku saimniecība "Kliģēni", sezona veikalos ELVI sāksies aprīļa beigās.

Šobrīd no visa piedāvātā augļu un dārzeņu sortimenta veikalos ELVI 30% ir Latvijā audzētie labumi, 15% - Spānijā, 10% - Nīderlandē, 10% - Itālijā, 4% - Polijā. Pārējie 31% augļu un dārzeņu tiek atvesti no Beļģijas, Čīles, Ēģiptes, Francijas, Ķīnas, Izraēlas un Kolumbijas.

Latvijā audzēti salāti veikalos ELVI būs nopērkami, sākot ar 20.nedēļu, jeb no 11.maija. "Pircējiem piedāvāsim dažādu šķirņu Latvijā audzētos salātus: sveramos un podiņos, ko piegādās no SIA "Letis" (Iecava). Pašlaik mūsu veikalos nopērkami Igaunijā un Itālijā audzēti salāti, bet sezonā piedāvājumā ir pašmāju salātu īpatsvars, proti, līdz pat 60%," atzīmē L.Vārtukapteine.

"Mazumtirgotāja ELVI galvenā pamatnostādne ir būt par Savējiem, t.i., piedāvāt mūsu pircējiem pašmāju un konkrētiem reģioniem tradicionālu produkciju, tāpēc labprāt sadarbojamies ar Latvijas ražotājiem un zemniekiem, ja piedāvātā produkcija atbilst kvalitātes standartiem, ir iespējams nodrošināt pietiekamu noieta apjomu un loģistiku līdz veikaliem," skaidro L.Vārtukapteine, papildinot, "Galvenā priekšrocība, ko iegūst pircējs ELVI, viennozīmīgi ir vizuālā un garšas kvalitāte."

ELVI ir franšīze, kas vieno jau 52 Latvijas mazumtirgotāju franšīzes ņēmēju -, kam pieder vairāk nekā 150 veikalu ELVI visā Latvijā. Šogad pašmāju zīmols "ELVI" atzīmē 15 gadu jubileju - pirmais veikals ELVI tika atvērts 2000.gadā Siguldā.

SIA "ELVI Latvija" ir zīmola ELVI turētāja un franšīzes devēja, kas nodrošina veikalu sekmīgu darbību, garantē mārketinga atbalstu, vienotu iepirkumu, IT nodrošinājumu, tirdzniecības atbalstu veikala iekārtošanas laikā un ikdienas darbā. ELVI tīkla apgrozījums 2014.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieauga par 6%, savukārt vidējais pirkumu skaits – par 5%.

SIA "ELVI Latvija"

x

Paroles atgadināšana