Ziņas no biznesa

"Latvijas Piens" sāk darbību nozīmīgās sabiedriskajās organizācijās

Rita Voronkova, SIA "Latvijas Piens"
20.03.2015

Latvijas Darba devēju konfederācijā un Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijā

Š.g. martā Latvijas lauksaimniekiem piederošais, jaunais piena pārstrādes uzņēmums "Latvijas Piens" kļuvis par Latvijas Darba devēju konfederācijas biedru (LDDK), kā arī iestājies Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijā (LPUF), lai nodrošinātu pilnvērtīgu pārstāvniecību nozarē, kā arī veidotu atbildīgu dialogu ar valstī nozīmīgiem darba devējiem un valdību.

Anita Skudra, "Latvijas Piens" valdes priekšsēdētāja: "Latvijas Piens" ir nozares jaunākais uzņēmums, kuram arī piena nozares krīzes periodā ir izdevies stabilizēt darbību, pārfokusēt ražošanu uz augstas pievienotās vērtības produktu sieru un apgūt jaunu, Skandināvijas, eksporta tirgu. Ilgtspējīgai attīstībai vitāli svarīga ir iespēja veidot dialogu ar valdību un citiem lēmumu pieņēmējiem, kā arī nodrošināt uzņēmuma interešu pārstāvniecību nozares sabiedriskā organizācijā. Uzskatu, ka piena nozarē sadarbība jāattīsta daudz plašākā mērā, nav novērtētas kopprojektu dotās iespējas, ko varam izmantot jaunu tirgu iegūšanai un darbībai tajos. LDDK ir vienīgā darba devējus pārstāvošā organizācija dialogā ar Latvijas valdību un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, kas apņēmusies iekļauties arī Eiropas līmeņa sociālajā dialogā. Interešu līdzsvarošanu un pārstāvniecību "Latvijas Piens" vērtē kā būtisku savai ilgtspējas attīstībai."

Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone: "LDDK Padomes sēdē ar vienbalsīgu lēmumu apstiprinājām "Latvijas Pienu" biedru statusā. Esam pagodināti, ka mūsu biedru rindas papildina viens no lielākajiem nozares līderiem. Ņemot vērā, uzņēmuma ilgtermiņa attīstības mērķus, kur būtiska loma ir arī sociālajam dialogam, kas jau šobrīd Jelgavā tiek veiksmīgi risināts, ticam, ka jaunā partnerība būs vērtīgs pienesums."

Par "Latvijas Piens"

"Latvijas piens" ir 100% Latvijas lauksaimniekiem piederošs uzņēmums, kas darbu sāka 2012.gada nogalē. Produktu portfeli veido siers, industriālo produktu - vājpiena koncentrāta un krējuma ražošana šobrīd pārtraukta, ņemot vērā katastrofāli zemās cenas biržā. Produkti tiek eksportēti uz Zviedriju, Somiju, Ukrainu, Vāciju, Slovākiju, Lielbritāniju, Izraēlu.

SIA "Latvijas Piens"

x

Paroles atgadināšana