Ziņas no biznesa

AS "Balticovo" meitas uzņēmums SIA "Egg Energy" pabeidz augstas pievienotās vērtības investīciju projektu

Liāna Bokša, A/s "Balticovo"
16.11.2015

Šā gada novembrī noslēdzās aktivitātē "Augstas pievienotās vērtības investīcijas" SIA "Egg Energy" īstenotais projekts "Mēslošanas līdzekļu inovatīva ražošana no digestāta". Projekts tika īstenots laikā no 2014. gada aprīļa līdz 2015. gada novembrim SIA "Egg Energy" ražotnē "Putnu novietne" Iecavā.

Projekta galvenais mērķis bija izveidot ražotni, kur inovatīvas digestāta pārstrādes rezultātā tiek iegūts augstvērtīgs organiskais mēslojums - amonija sulfāta koncentrāts, uzstādot vienīgo Baltijā digestāta pārstrādes iekārtu.

Projekta ietvaros tika uzstādīta fermentēto putnu mēslu pārstrādes līnija un ražošanas līnija minerālvielu atgūšanai no digestāta. Projekta kopējais investīciju apjoms ir 5 253 000 EUR, no kura 2 135 000 ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums.

Par projekta "Mēslošanas līdzekļu inovatīva ražošana no digestāta" īstenošanu uzņēmums 2014. gada septembrī noslēdza līgumu Nr. L-APV-14-0217 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana