Ziņas no biznesa

Atsāk darbu "Balticovo" notekūdeņu attīrīšanas iekārta

Māris Rudzītis, A/s "Balticovo"
25.04.2016

Pirmdien (2016. gada 18.aprīlī) tika pabeigti avārijas novēršanas darbi un šobrīd atsākusi darbību "Balticovo" bioloģiskā sadzīves notekūdeņu attīrīšanas iekārta.

Iepriekš jau ziņots, ka 11.aprīlī bija sabojājusies Balticovo notekūdeņu attīrīšanas iekārta, jo notekūdeņu attīrošās baktērijas bija gājušas bojā. Ārkārtas situācijas iemesls notekūdeņu attīrošo baktēriju bojāejai bija ar slāpekli piesātināto tehnoloģisko procesu ūdens iekļūšana "Balticovo" attīrīšanas iekārtās no avārijas mēslojuma ražošanas rūpnīcā, kas atrodas uzņēmuma blakus teritorijā. Notekūdeņu piesārņojuma avots bija slāpekli saturoši organiski savienojumi, kuri nav toksiski un nerada negatīvu ietekmi uz vidi, ja vien nenonāk vidē un ūdens tilpnēs nekontrolēti un ilgstošā laika periodā.

Avārijas rezultātā tika apstādināta iekārtu darbība un nekavējoties pārtraukta attīrītā ūdens novadīšana vidē - uzņēmuma teritorijai cauri tekošajā Verģupītē. Piesārņotais ūdens tika pārvests uz tuvējām attīrīšanas būvēm ārpus uzņēmuma. Šobrīd ir pabeigti iekārtu tīrīšanas darbi un norisinās visu bioloģisko procesu dabīgs atjaunošanās process. Nedēļas sākumā attīrītajās iekārtās tika ievietotas jaunas attīrošās baktērijas. Valsts vides dienests turpina uzraudzīt attīrītā ūdens kvalitāti un ar to saistītos procesus.

Avārijas seku likvidēšanas laikā Balticovo samazināja ražošanas apjomus. Tika ierobežoti būtiskākie ūdens patēriņa ražošanas procesi. Piemēram - uz divām dienām tika pārtraukta vārīto olu ceha darbība.

Avārijas rezultātā videi kaitējums netika nodarīts.

A/s "Balticovo"

x

Paroles atgadināšana