Ziņas no biznesa

"Tukuma straume" veic padziļinātas analīzes un piesaista starptautiskos dzīvnieku barības ekspertus

AgroPols
09.05.2016

"Tukuma Straume" veic padziļinātas suņu barības Dogo gatavās produkcijas un izejvielu analīzes, kā arī ražošanas procesu izvērtēšanai ir piesaistījusi starptautiskos barības ekspertus, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks.

Podnieks arī pauda, ka liela daļa pārbaužu, analīžu un pastiprināto pašpārbaužu notiek jau no aprīļa vidus, kad kļuva skaidrs, ka Latvijas Veterinārārstu biedrība (LVB) ar ražotāju sadarboties nav gatava.

"Optimālais risinājums, mūsuprāt, bija apvienot spēcīgāko - mūsu finansējumu ar LVB un pētnieku grupas potenciālu, bet mēs velti cerējām uz konstruktīvu sadarbību. Tagad rīkosimies paši, komentāri par uzņēmuma izvairīšanos vai vilcināšanos risināt šo situāciju ir nevietā," informēja Podnieks.

Lai arī uzņēmums ir pārliecināts par barības kvalitāti, ir pastiprināta paškontrole, sagatavots papildu analīžu plāns, lai veiktu padziļinātas pārbaudes vielām, uz kurām iepriekš norādījusi pētnieku grupa, kā arī ir piesaistīti vairāki starptautiski barības eksperti, lai veiktu papildu ražošanas procesu pārbaudes gan produktīvo, gan mājdzīvnieku barības ražotnēs.

Podnieks uzsvēra, kā Latvijas ražotājs "Tukuma Straume" ir gatava nest jebkuru atbildību par savu darbību un cer, ka tāpat to ir gatavi darīt citi. Šobrīd katra diena bez atbildes, kas izraisa suņu saslimšanu, nes uzņēmumam zaudējumus.

Visas līdz šim veiktās barības analīzes liecina, ka rādītāji atbilst ES normām un ka barībā nav atklātas vielas, kas izraisa saslimšanu. Uzņēmuma laboratorija regulāri veic katras saņemtās izejvielu partijas kontroli, kā arī kvalitātes kontroli būtiskākajos ražošanas procesa punktos un gatavās barības pārbaudi. Specializētā laboratorijā Beļģijā tiek veikta visu barības ražošanā izmantojamo izejvielu kvalitātes kontrole. Pārtikas un veterinārais dienests ir uzsācis pastiprinātās uzraudzības plānu. No aprīļa "Tukuma Straume" ir pastiprinājusi paškontroles sistēmu.

Informāciju sagatavoja Tija Ezeriņa, AS "Tukuma straume" sabiedrisko attiecību konsultante.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana