Ziņas no biznesa

"Orkla Confectionery&Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas ražotnes būvniecībā

Lineta Mikša, Orkla Confectionery & Snacks Latvija
19.01.2017

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" veiks daudzmiljonu eiro investīcijas jaunas, mūsdienīgas un multifunkcionālas ražotnes būvniecībā Latvijā. Jaunā ražotne sniegs uzņēmumam iespējas attīstīt daudz modernāku un efektīvāku ražošanu, nodrošināt stabilu produktu kvalitāti, plānot efektīvāku piegādes ķēdi un loģistiku, kā arī nodrošināt labākus darba apstākļus darbiniekiem. Šī ir daļa no uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijas.

"Stratēģijas mērķis ir stiprināt "Laima" un citu "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" zīmolu pozīcijas sīvajā konkurencē gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū. Mēs ieguldīsim vairākus miljonus eiro, lai uzceltu jaunu, mūsdienīgu ražotni, kas ir piemērota moderniem un efektīviem mūsu iemīļoto zīmolu ražošanas procesiem. Šis ieguldījums papildinās "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" investīcijas, kas pēdējo divu gadu laikā sasniegušas vairāk nekā 10 miljonus eiro, padarot šo par vienu no lielākajiem ieguldījumiem pārtikas ražošanas nozarē Latvijā," uzsver Eriks Smits-Hansens, "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētājs.

Šobrīd tiek rūpīgi izpētītas divas iespējas - jauno ražotni būvēt pašreizējās "Staburadze" ražotnes teritorijā Rīgā, Artilērijas ielā, vai arī kaut kur Rīgas tuvumā. Gala lēmumu plānots pieņemt 2017.gada laikā. Jaunās ražotnes būvniecību plānots pabeigt līdz 2019.gada beigām.

Jaunā ražotne nodrošinās jaunas ražošanas iespējas šokolādes un citu saldumu segmentā, tajā skaitā iespēju ražot produktus citiem "Orkla" uzņēmumiem. Uz šo ražotni pakāpeniski, trīs gadu laikā, tiks pārcelta ievērojama daļa "Laima" produkcijas ražošanas, kamēr noteikta daļa ražošanas tiks pārvietota arī uz citiem "Orkla" māsas uzņēmumiem reģionā.

"Ar vairāk nekā 145 gadu vēsturi, "Laima" ir mantojums, ar kuru lepojamies. "Laima" zīmolam, kā vienam no mīlētākajiem zīmoliem Latvijā, kā arī vienam no mūsu produktu portfeļa vērtīgākajiem un unikālākajiem zīmoliem, ir jāattīstās līdzi pasaules līmeņa šokolādes ražošanas procesiem. Diemžēl pašreizējā "Laima" ražotne Miera ielā ir strukturāli un tehnoloģiski novecojusi un līdz ar to nav piemērota mūsdienīgiem ražošanas procesiem. Tā ir labirints ar neskaitāmām ēkām, stāviem un paplašinājumiem, kas celti dažādos gadu desmitos," skaidro Eriks Smits-Hansens.

"Savukārt "Laima" biroja ēka Miera ielā saglabāsies kā "Laima" galvenā mītne, kurā uzturēsies uzņēmuma vadība, produktu attīstības, mārketinga, pārdošanas un administratīvā komanda, kā arī "Laimas šokolādes muzejs"," piebilst Eriks Smits-Hansens.

Nākamo uzņēmuma attīstības posmu Latvijā vadīs pašreizējais "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" finanšu direktors un valdes loceklis Toms Didrihsons. Viņš stāsies "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" valdes priekšsēdētāja amatā šī gada 1.februārī. Pārmaiņas vadības komandā tiek veiktas, jo Eriks Smits-Hansens ir pabeidzis uzņēmuma iegādi un integrāciju "Orkla" grupā.

"Tagad "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" uzsāk jaunu attīstības posmu, kuru vadīs Toms Didrihsons. Tā kā uzņēmuma sirdi veido vietējo, vēsturisko zīmolu portfelis, kompetents vadītājs ar padziļinātām zināšanām par vietējo tirgu un iepriekšēju darba pieredzi uzņēmumā nodrošinās vislabāko vadību tālākai "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" izaugsmei," papildina Eriks Smits-Hansens.

Šo pārmaiņu ietekmē uzņēmums neplāno darbinieku skaita samazinājumu 2017.gadā. Savukārt 2018. un 2019. gadā tiks veiktas atsevišķas izmaiņas, kas ietekmēs mazāk kā 10% no uzņēmuma darbiniekiem. Tomēr jebkādu darbinieku sastāva izmaiņu gadījumā "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" politika ir piedāvāt darbu vakantajās pozīcijās citās uzņēmuma ražotnēs vai sniegt palīdzību, meklējot jaunas darba iespējas.

Par "Orkla Confectionery & Snacks Latvija":

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv šādus produktu zīmolus: Laima, Selga, Staburadze, Ādažu Čipsi un Taffel. Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

Par "Orkla":

"Orkla" ir vadošais plaša patēriņa produktu, kā arī mazumtirdzniecības, pārtikas, maiznīcu un konditoreju konceptuālo risinājumu piegādātājs. Ziemeļvalstis un Baltijas reģions ir "Orkla" galvenie tirgi un tie veido aptuveni 80% no apgrozījuma uzņēmuma zīmolu patēriņu preču segmentā. "Orkla" grupai ir stipras tirgus pozīcijas dažādās produktu kategorijās Centrāleiropā un Indijā. Uzņēmums ir galvenais piegādātājs Eiropas maizes tirgus segmentā.

"Orkla" ir Oslo Fondu biržā (Oslo Stock Exchange) kotēta kompānija; tā bāzēta Oslo, Norvēģijā. No 2015.gada 31.decembra "Orkla" grupā strādā 14670 darbinieku. "Orkla" apgrozījums 2015.gadā bija 3,6 miljardi eiro (NOK 33,2 miljardi).

Orkla Confectionery & Snacks Latvija

x

Paroles atgadināšana