Ziņas no biznesa

Par mūža ieguldījumu Latvijas alus gada balvas pasniegs Mārai Sirmai - SIA "Bauskas alus" galvenajai tehnoloģei un Pēterim Micānam - SIA "Piebalgas" alus izpilddirektoram

AgroPols
30.01.2017

Ik viena alus ražošanas uzņēmuma darba procesus nodrošina tās speciālisti, kuri savstarpēji sastrādājoties, nodrošina stabilu uzņēmuma darbu. Latvijā nav daudz alus darītavu, kuras kopš to dibināšanas turpina sekmīgu darbību un priecē savus cienītājus ar kvalitatīvu un atpazīstamu produkciju. Nenoliedzami, arī šodien ikviens alus un kvasa cienītājs atpazīst un zina SIA "Bauskas alus" un SIA "Piebalgas alus" un to ražoto produkciju.

Un šoreiz Latvijas alus gada balvas (LAGB) konkursa komisija vienbalsīgi atbalstīja uzņēmumu virzītos ilggadējos darbiniekus balvai nominācijā "Par mūža ieguldījumu". Tie ir: SIA "Bauskas alus" galvenā tehnoloģe Māra Sirmā un SIA "Piebalgas alus" izpilddirektors Pēteris Micāns.

Māra Sirmā visu savu darba mūžu ir veltījusi dzērienu nozarei. Savas darba gaitas, pēc LLA Pārtikas tehnoloģijas fakultātes beigšanas, 1968.gadā Māra sāk kā tehnologs spirta rūpnīcā Igaunijā. 1972.gadā viņa atgriežas Latvijā. Sākotnēji tehnologa pienākumi tiek pildīti toreiz visiem dzērienu ražotājiem zināmajā starprepublikāniskajā Baltijas uzņēmumā "Orgpiščeprom", bet kopš 1981.gada "Bauskas alus darītavā". Māras Sirmās darba gaitas kopš "Orgpiščeprom" gadiem cieši savijušās ar Latvijas alus patriarhu Kārli Zālīti. Visi lieliskie Bauskas alus produkti ir tapuši tieši Māras Sirmās stingrā uzraudzībā.

Māra Sirmā arī šobrīd aktīvi piedalās Bauskas alus produktu izstrādē, sniedzot savu pieredzi un darbu, daloties ar alus brūvēšanas un bezalkoholisko dzērienu ražošanas noslēpumiem un iedvesmojot jaunos speciālistus.

Pēteris Micāns darba gaitas, pēc LLA Pārtikas tehnoloģijas fakultātes beigšanas, uzsāk 1974.gadā LLU kā laborants PTF siltumtehnikas un enerģētikas katedrā. Pēc diviem gadiem, jaunības maksimālisma spārnots, kopā ar trim citiem LLA absolventiem devās uz toreiz nerentablo kopsaimniecību "Piebalga" Jaunpiebalgā. Jau tajā laikā jaunajiem speciālistiem radās doma par palīgnozares nepieciešamību kopsaimniecībai. Arī Pēteris Micāns bija ieinteresēts idejai par bezalkoholisko dzēriena ceha celtniecību Jaunpiebalgā. Tas bija izšķirošs brīdis un Pēteris Micāns iesaistās šī projekta realizācijā, un kļūst par izpilddirektoru SIA "Piebalgas alus", kuru vada arī šodien.

Pēteris Micāns ir iniciators līdzdalībai Dānijas valdības finansētā projektā "Tīrās tehnoloģijas alus ražošanā", kura rezultātā uzņēmums uzsāk ceļu uz "Zaļo domāšanu". 2003. un 2007.gados viņš vada uzņēmuma rekonstrukcijas un modernizācijas darbus. Pētera Micāna vadībā uzņēmumā ražotie produkti ir piedalījušies LADS un "Baltic Beer Star" rīkotajās degustācijās un konkursos, saņemot augstus kvalitātes novērtējumus.

SIA "Piebalgas alus" produktu kvalitāte un atpazīstamība ir Pētera Micāna un viņa vadītā speciālistu kolektīva profesionālā darba rezultāts.

Ar mērķi - celt nozarē strādājošo prestižu, stiprināt nozarē strādājošo pašapziņu un godināt nozares profesionāļus, kā arī veicināt alus ražošanas un lietošanas tradīciju attīstību un popularizēt nozares ieguldījumu valsts ekonomiskās dzīves izaugsmē, biedrība "Alus brālība" pirms sešiem gadiem iedibināja LAGB. Šajā laikā LAGB kļuvusi Latvijas alus ražotājiem par gada nozīmīgāko pasākumu. Šī gada LAGB pasniegšanas ceremonija notiks 3.februārī Dikļu pilī.

Ieklausoties alus darītāju ierosinājumos, Latvijas alus gada balvas 2016 organizatoru komanda - biedrība "Alus brālība" šogad aicina ikvienu piedalīties publiskā tautas aptaujā-balsojumā par populārāko gaišo un tumšo alu, kas norisināsies no 27.01.2017-31.01.2017.

Balsojumā piedalās tās alus šķirnes, kuras pieteikuši paši konkursa dalībnieki.

Augstāko vērtējumu ieguvušās populārāko gaišā un tumša alus šķirņu ražotājus sumināsim Latvijas alus gada balvas pasniegšanas ceremonijā. Balsojums pieejams - http://visidati.lv/aptauja/1249697016.

"Latvijas alus gada balvu" pirms sešiem gadiem iedibināja biedrība "Alus brālība", lai godinātu alus darītāju nozares profesionāļus, stiprinātu nozarē strādājošo pašapziņu, kā arī veicināt alus ražošanas un lietošanas tradīciju attīstību un popularizēt nozares ieguldījumu valsts ekonomiskās dzīves izaugsmē un veicinātu alus darītavu savstarpējo sadarbību. Šajā laikā "Latvijas alus gada balva" kļuva par gada nozīmīgāko pasākumu Latvijas alus ražotājiem, kurā izcelt labākos sasniegumus. Šogad "Alus gada balvas" pasniegšanas ceremonija notiks 3.februārī, Dikļu pilī.

Informāciju sagatavoja Lienīte Vairoga.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana