Pieredze

Vējonis Tērvetē atzīmē daudzpusīgu lauksaimniecības uzņēmumu attīstību

Saeimas Preses dienests
14.12.2016

Latvijā ir jāattīsta daudzpusīgi lauksaimniecības uzņēmumi , kas spēj veiksmīgi darboties gan tradicionālajās zemkopības nozarēs, gan piedāvāt arvien jaunus produktus un pakalpojumus, otrdien reģionālās vizītes ietvaros Tērvetes novadā, tiekoties ar uzņēmējiem un vietējās pašvaldības deputātiem, atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vizītes laikā Valsts prezidents iepazinās ar akciju sabiedrību "Agrofirma Tērvete", kas ar tās lielfermu, biogāzes ražotni un alus darītavu ir lielākais darba devējs Tērvetes novadā. Raimonds Vējonis apmeklēja arī zemnieku saimniecību "Strazdi", kas līdztekus tradicionālajai graudu audzēšanai attīsta augstākās kvalitātes viesmīlības pakalpojumus viesnīcā un restorānā. Dinamiskā pasaulē un strauji mainīgos tirgus apstākļos tieši daudzpusība ir tā, kas ļauj attīstīties, norādīja Valsts prezidents.

"Zemgales un Tērvetes novada auglīgā zeme vienmēr ir nodrošinājusi ar pārticību cilvēkus, kas to mīl, saprot un kopj. Tradicionālos produktus, ar ko atpazīstam Tērveti , iespējams ražot mūsdienīgi, ieviešot jaunas tehnoloģijas un vienlaikus efektīvi rūpējoties par apkārtējo vidi un resursu atbildīgu izmantošanu," uzsvēra Raimonds Vējonis.

Latvijas reģionos ir vieta dažāda veida un mēroga uzņēmējdarbībai, uzsvēra Valsts prezidents, tiekoties ar novembrī Augstkalnē atvērtās aptiekas īpašnieci Ivetu Ludvigu, novērtējot jaunās uzņēmējas drosmi no galvaspilsētas pārceļoties uz Tērvetes novadu.

Viesojoties divās Tērvetes novada izglītības iestādēs - Augstkalnes vidusskolā un Annas Brigaderes pamatskolā, Valsts prezidents atgādināja, ka valsts prioritātei ir jābūt kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai ikvienam Latvijas skolēnam un svarīgi, lai paši skolēni aktīvi un atbildīgi iesaistītos šī mērķa īstenošanā.

"Jauniešiem piemītošā enerģija, kvalitatīva izglītība un interesēm atbilstošas profesijas izvēle ir ceļš uz panākumiem," uzrunājot Augstkalnes vidusskolas skolēnus, teica Raimonds Vējonis .

Vizītes laikā Valsts prezidents apmeklēja arī Tērvetes dabas parku, kas ar katru gadu piesaista arvien vairāk apmeklētāju no Latvijas, kā arī Lietuvas un citām valstīm.

Saeimas Preses dienests

x

Paroles atgadināšana