Jaunumi ekonomikā

Repše: Papildu budžeta deficīta samazinājums tiks veikts uz izdevumu rēķina

LETA, Leta-Nozare
09.10.2009

Tālākie budžeta deficīta samazinājumi tiks veikti uz izdevumu rēķina, šodien telekompānijas LNT ziņām sacīja finanšu ministrs Einars Repše (JL). Finanšu ministrs norāda, ka neredz iespējas vēl vairāk palielināt ieņēmumus no nodokļiem. Tajā pat laikā būs nepieciešams atjaunot diskusiju par nekustamā īpašuma nodokli.


(Fragments) Tālākie budžeta deficīta samazinājumi tiks veikti uz izdevumu rēķina, šodien telekompānijas LNT ziņām sacīja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Finanšu ministrs norāda, ka neredz iespējas vēl vairāk palielināt ieņēmumus no nodokļiem. Tajā pat laikā būs nepieciešams atjaunot diskusiju par nekustamā īpašuma nodokli.

Kopumā nākamā gada budžeta deficītu būs jāsamazina par 500 miljoniem latu jeb par 175 miljoniem latu vairāk nekā valdība līdz šim spējusi vienoties.

Kā norāda Repše, šāds budžeta deficīta samazinājums nepieciešams, jo to paredz Latvijas valdošās koalīcijas vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Kā ziņots, par papildu samazinājumiem valsts budžetā valdība lems ārkārtas sēdē pirmdien, 12.oktobrī.

Kā aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktora vietnieks Aleksis Jarockis, uz valdības sēdi ministrija sagatavos priekšlikumus gan ieņēmumu palielināšanai, gan izdevumu samazināšanai.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana