Jaunumi ekonomikā

Gada inflācija septembrī samazinājusies līdz 0,5%

Elīna Pankovska, Leta-Nozare
09.10.2009

Šī gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, patēriņa cenas Latvijā palielinājušās par 0,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Preču cenu vidējais līmenis septembrī nemainījās, bet pakalpojumu - palielinājās par 1,8%.


Šī gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada septembri, patēriņa cenas Latvijā palielinājušās par 0,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Preču cenu vidējais līmenis septembrī nemainījās, bet pakalpojumu - palielinājās par 1,8%.

Savukārt vidējais patēriņa cenu līmenis septembrī, salīdzinot ar šā gada augustu, samazinājies par 0,2%. Precēm cenas palielinājušās par 0,1%, bet pakalpojumiem samazinājušās par 1%.

Šī gada augustā, salīdzinot ar iepriekšējā gada augustu, patēriņa cenas Latvijā palielinājās par 1,8%. Precēm gada inflācija Latvijā augustā bija 0,8%, bet pakalpojumiem - 4,5%.

Pagājušā gada septembrī, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, vidējais patēriņa cenu līmenis bija palielinājies par 1,1%. Savukārt gada inflācija pagājušā gada septembrī bija 14,9%, tai skaitā patēriņa cenas precēm pieauga par 14,5%, bet pakalpojumiem - par 15,9%.

Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām septembrī bija cenu kritumam ēdināšanas pakalpojumiem, telekomunikāciju pakalpojumiem un augļiem, kā arī cenu kāpumam apģērbiem, apaviem un izglītības pakalpojumiem.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana