Jaunumi ekonomikā

E. Repše apmierināts ar investoru atsauksmēm

Baiba Melnace, LR Finanšu ministrija (FM)
14.12.2009

Finanšu ministrs Einars Repše un Finanšu ministrijas atbildīgie pārstāvji piecas dienas tikās ar starptautiskajiem investoriem personīgās un grupu sanāksmēs, lai informētu investorus par Latvijas ekonomisko un budžeta situāciju.

Atgriežoties Rīgā ministrs pauda, ka ir apmierināts ar investoru reakciju: „Sarunu iznākums ir ļoti labs; labāks nekā mēs gaidījām”, sacīja ministrs. „Mēs sākām šo procesu, zinot, ka mums ir ko stāstīt, taču mēs nebijām pārliecināti, cik atsaucīgi būs investori. Mēs bijām priecīgi redzēt, ka liela daļa investoru ar patiesu interesi klausījās mūsu stāstītajā.”     
Investoru jautājumi galvenokārt bija par valdības fiskālās konsolidācijas programmu, fiksētā valūtas kursa ietekmi uz Latvijas konkurētspēju vidējā termiņā, valdības plāniem ieviest eiro un politisko atbalstu valdības centieniem veikt pārmaiņas.
Kopumā notikušās investoru tikšanās iezīmē Latvijas pirmo soli pie darba, kas nepieciešams, lai Latvija vidējā termiņā atgrieztos starptautiskajos vērtspapīru tirgos, tādējādi nodrošinot nepieciešamos līdzekļus finansēšanas nepieciešamības segšanai.

Pēc šā brauciena, kura mērķis bija sazināties ar investoriem, valdība plāno paplašināt tās investoru attiecību programmu. „Mēs esam guvuši skaidrāku priekšstatu par investoru bažām, un mēs centīsimies sniegt faktus atbildēm uz viņu jautājumiem”, sacīja ministrs.


 

LR Finanšu ministrija (FM)

x

Paroles atgadināšana