Jaunumi ekonomikā

Latvijas uzņēmumi Krievijas izstādē “Prodexpo 2010”

Andra Ūdre, Mārketinga padome
08.02.2010

Izstāde “Prodexpo 2010” jau 17. reizi norisināsies Maskavā “Ekspocentrā” no 2010. gada 8.-12. februārim. Latvijas kopstends atradīsies 8. paviljona 2. zālē. Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, izstāde paplašinās. Tās kopējā ekspozīcijas platība sastāda vairāk nekā 80 000 kv. m, kuros savu produkciju piedāvās 57 pasaules valstu 1800 kompānijas. Kā katru gadu, arī šogad izstādē atradīsies nacionālie stendi, kurus pārstāvēs tādas valstis kā Itālija, Vācija, Francija, Taizeme, Meksika un Latvija. Pirmo reizi izstādes vēsturē savu dalību pieteikusi Peru.


Latvijas uzņēmumi Krievijas izstādē “Prodexpo 2010”

Izstāde “Prodexpo 2010” jau 17. reizi norisināsies Maskavā “Ekspocentrā” no 2010. gada 8.-12. februārim. Latvijas kopstends atradīsies 8. paviljona 2. zālē.

Neskatoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, izstāde paplašinās. Tās kopējā ekspozīcijas platība sastāda vairāk nekā 80 000 kv. m, kuros savu produkciju piedāvās 57 pasaules valstu 1800 kompānijas. Kā katru gadu, arī šogad izstādē atradīsies nacionālie stendi, kurus pārstāvēs tādas valstis kā Itālija, Vācija, Francija, Taizeme, Meksika un Latvija. Pirmo reizi izstādes vēsturē savu dalību pieteikusi Peru.

““Izstāde “Prodexpo 2010” ir svarīgs instruments, kas palīdz attīstīties pārtikas ražošanai un pārstrādes rūpniecībai, nodrošinot piesātināto pārtikas nozares tirgu ar kvalitatīvu un daudzveidīgu produkciju. Šī izstāde ir viens no iespaidīgākajiem pārtikas forumiem Krievijā un Austrumeiropā. Tās oficiālā atklāšana paredzēta 8. februārī plkst. 12:00 centrālajā izstāžu kompleksā “Ekspocentr”, galerijā starp otro un astoto paviljonu,” informē “Mārketinga padomes” direktore Ingūna Gulbe.

“Prodexpo” ekspozīcija aptvers visus segmentus pārtikas nozarē, kā arī atsevišķi ar iepakojuma risinājumiem piedalīsies 70 dalībnieki. Kā jaunums būs “Saldējuma salons”, kur savu produkciju piedāvās Krievijas pārstāvji. Izstādes ietvaros tiks organizēti dažādi forumi, starptautiskas konferences, kas apskatīs modernizācijas problēmas pārtikas ražošanas nozarē. Darbosies arī pārtikas ķēžu iepirkumu centrs, kā arī notiks dažādi konkursi “Labākais produkts”, kuram pieteikti vairāk nekā 1500 produkcijas paraugi. Vēl arī konkursi “Inovatīvākais produkts”, alkohola degustāciju konkurss, konkurss par labāko iepakojumu “ProdExtraPak” un daudzi citi pasākumi.

Savu dalību „Prodexpo 2010” Latvijas pārstāvētajā kopstendā, kuru organizē biedrība Mārketinga padome sadarbībā ar Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūtu (LVAEI) un LR Zemkopības ministriju, īstenojot lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmu par atbalstu mārketinga pasākumiem ārvalstu tirgos pieteikušas un atbalstu saņem sekojošas 11 kompānijas:

- A/S “Trikātas siers”- piena pārstrāde, 9 kv. m;

- LSEZ SIA "Kolumbija"- zivju konservi, 12.kv. m;

- LSEZ SIA "PK INVEST"- zivju konservi, 12 kv. m;

- SIA “Rānda”- zivju konservi, 9 kv. m;

- SIA “Pure food”- augļu un ogu pārstrāde industriālajam tirgum, 15 kv. m;

- SIA "Kuršu zeme"- zivju un gaļas konservi, 12 kv. m;

- SIA "LIPO"- saldumu ražošana, 9 kv. m;

- A/S “Rīgas piena kombināts”- piena pārstrāde, 9 kv. m;

- SIA “NP FOOD” pārtikas produktu tirdzniecība, 9 kv. m;

- SIA "Kronis"- dārzeņu, augļu un ogu konservi, 12 kv. m;

- A/S “Valmieras piens”- piena pārstrāde, 9 kv. m

Paralēli tam Biedrība “Rīgas šprotes” jau otro reizi ir piesaistījušas ES Zivsaimniecības fondus un paviljonā Nr. 8 Latvijas Zivrūpniecības stendā ir sekojoši zivju pārstrādes kompānijas:

- A/S “Brīvais vilnis”;

- SIA “Unda”;

- SIA „Sabiedrība IMS”;

- SIA „Gamma- A”;

- SIA „Līcis-93”;

- SIA „Karavela”;

- A/S „Ventspils zivju konservu kombināts”.

Sīkāku informāciju par izstādi iespējams saņemt izstāžu rīkotājsabiedrības mājas lapā: http://www.expocentr.ru/ .

Mārketinga padome

x

Paroles atgadināšana