Jaunumi ekonomikā

Lielā Talka


24.04.2010, 09:00, visā valstī vienlaikus

Lielā Talka

Grandiozais Latvijas sakopšanas notikums - Lielā Talka Latvijā notiks jau trešo gadu pēc kārtas visā valstī vienlaikus.

2010. gada Lielās Talkas īpašais akcents ir talkošanas daudzveidība. Šogad Lielajā Talkā aicina ne tikai vākt atkritumus, bet darīt arī citus labus darbus – stādīt kokus, radīt brīnišķīgas puķu dobes, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot žogus, soliņus, tiltiņus u.c. Savu talkošanas vietu var uzzināt tuvākajā pašvaldībā, jautājot Lielās Talkas Koordinatoram vai noskaidrot mājas lapā www.talkas.lv, sadaļā „Kartes". Šajā sadaļā ir pieejama informācija par oficiāli pieteiktajām talkošanas vietām, ko organizē aktīvākās pašvaldības, izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, kā arī brīvprātīgie entuziasti.

Arī AS „Latvijas valsts meži” piedāvā dažādas aktivitātēs visā Latvijā Lielās Talkas dienā - 24. aprīlī. Vairāk lasiet Šeit.

Šogad pirmo gadu Lielās Talkas ietvaros tiek veidota „Zaļo lentīšu kustība”. Lai veicinātu Talkas popularitāti, kā arī talkotāju draudzīgumu un solidaritāti, cilvēki ir aicināti piespraust zaļu lentu pie apģērba vai piesiet to pie savas automašīnas vai velosipēda. Tādējādi cilvēki apliecinās savu dalību Lielajā Talkā un paudīs atbalstu tīrai Latvijai. Zaļās lentītes būs pieejamas aprīlī neilgi pirms Talkas Rimi veikalos, Statoil degvielas uzpildes stacijās, Narvesen veikalos un apdrošināšanas sabiedrības Balta birojos visā Latvijā.

Lielās Talkas tradīcija aizsākās pirms pusotra gada - ar vērienīgu talku 2008. gada 13. septembrī - Latvijas 90. dzimšanas dienas pasākumu ietvaros, bet otrā Lielā Talka notika pagājušajā pavasarī - 18. aprīlī. Grandiozajā vides sakopšanas akcijā Lielā Talka kopumā piedalījušies vairāk nekā 110 tūkstoši brīvprātīgo, savācot simtiem tonnu atkritumu. Lielās Talkas patrons un aktīvs dalībnieks ir Valsts prezidents Valdis Zatlers. Lielās talkas projekta mērķis ir desmit gadu laikā padarīt Latviju un Baltijas jūras reģionu par tīrāko vietu pasaules kartē.
Katram talciniekam nepieciešamā informācija ir apkopota multfilmā, ko var noskatīties ŠEIT.



Atbildīgais

Projekts Pēdas, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja, Latvijas Pašvaldību savienība, domu biedru grupa Tīri meži sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, Vides ministriju, Latvijas Valsts mežiem, RIMI, Komunikāciju aģentūru/ Edelman Affiliate, Latvijas Valsts ceļiem, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociāciju, Latvijas Zaļo punktu, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Eiropas Kultūras galvaspilsētas direkciju, Dziesmu svētku biedrību, Latvijas Radošo savienību padomi un interneta portālu www.kurtuesi.lv.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana