Jaunumi ekonomikā

Akreditācijas apliecība Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
02.07.2010

Akreditācijas apliecība Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmai

1. jūlijā Latvijas Valsts agrārās ekonomikas (LVAEI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas (NPKS) produktu sertifikācijas daļa saņēma Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja (LATAK) akreditācijas apliecību, kas apliecina, ka NPKS produktu sertifikācijas daļa ir kompetenta veikt produktu sertifikāciju atbilstoši LVS EN 45011 standartam un Ministru kabineta noteikumiem reglamentētajā sfērā: nacionālā pārtikas kvalitātes shēma.

Šis ir viens no daudzajiem Zaļās karotītes veiktajiem soļiem, lai varētu apliecināt Latvijas labās pārtikas kvalitāti patērētājiem. Mums ir sertificēti nacionālās pārtikas produkti, kas balstās uz produktu kvalitātes rādītāju apliecināšanu, kvalitātes shēmas, kas apvieno pārtikas produktu ražotājus un audzētājus kā vienotus dalībniekus kvalitātes shēmā, kā arī atzītā sertifikācijas institūcija, kas sniedz apliecinājumu, ka visi iesaistītie dalībnieki strādā saskaņā ar Ministru kabineta noteikumos noteiktajām prasībām.

“Šis LATAK apliecinājums ir viens no Zaļās karotītes darbības vērtējumiem, kura rezultātā ir izveidota neatkarīga sertifikācijas daļa. Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas izveidošanā ir piedalījušies ļoti daudzi speciālisti vairāku gadu garumā. Vēlos uzsvērt ilggadējo un labo sadarbību ar Zemkopības ministriju, Pārtikas Veterināro dienestu (PVD), kopējā darbā iesaistītajām asociācijām, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu “BIOR” (NDC), LATSERT, Valsts augu aizsardzības dienestu, “Bureu Veritas Latvia” konsultantiem un citiem sadarbības partneriem NPKS shēmas veidošanā, kritēriju uzlabošanā, sertifikācijas nodaļas veidošanā līdz pat akreditācijas apliecības saņemšanas brīdim. Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas darbības veidošanas kopdarbs ir veiksmīgi noslēdzies un tagad seko šis apliecinājums paveiktajam - saņemtā apliecība,” stāsta (LVAEI LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana