Jaunumi ekonomikā

Izstādē "Riga Food 2010" pieteikušies jau vairāk nekā 500 uzņēmumi no 34 valstīm

Ilze Vabole, AgroPols
06.08.2010

Kā informēja "BT 1" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Liene Papēde, 15. starptautiskajā izstādē "Riga Food 2010" (sk. arī sludinājumu) šobrīd pieteikušies 217 dalībnieki no Latvijas - ražotāji, zemnieku saimniecības, bioloģiskās saimniecības, izglītības iestādes, zinātniskās institūcijas un asociācijas, kas izstādē prezentēs jaunākos ražojumus un zinātniskos sasniegumus, piedalīsies konkursos un biznesa veicinošos pasākumos, kā arī meklēs jaunus sadarbības partnerus un klientus.

"Priecē, ka līdzās lielajiem un pieredzējušiem Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumiem, izstādē būs arī jauni, nesen dibināti uzņēmumi, kas izceļas ar jaunu ražošanas pieeju, inovatīviem risinājumiem un savdabīgu pozicionējumu. Latvijas pārtikas ražotāju piedāvājums vienmēr ir bijis radošs, taču šogad jaunas garšas, neparasti iepakojumi un jauninājumi dalībnieku piedāvājumā ir īpaši izteikti," secina izstādes "Riga Food" projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Šobrīd izstādē dalību pieteikuši vairāk nekā 500 uzņēmumi no 34 valstīm. Izstādē būs 17 valstu kopstendi, kuros varēs novērtēt un degustēt dažādu valstu nacionālos gardumus.

Piesakās profesionālie apmeklētāji

Lai arī līdz izstādes sākumam 8.septembrī vēl ir atlicis mēnesis, šobrīd jau piereģistrējušies profesionālie apmeklētāji no vairāk nekā 25 valstīm. Šobrīd visvairāk ir reģistrējušies profesionāļi, kuru darbība saistīta ar pārtikas vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību; pārtikas ražošanu, sabiedrisko ēdināšanu; viesnīcu nozari, preču importu; pārtikas pārstrādes iekārtu, iepakojuma, izejvielu ražošanu un tirdzniecību, tehnoloģisko procesu nodrošinājuma servisu, sabiedriskās ēdināšanas un tirdzniecības iekārtu tirdzniecību. Lai atrastu jaunas preces, ko iekļaut veikalu sortimentā, izstādi ik gadu apmeklē arī pārstāvji no Latvijas un ārvalstu pārtikas veikalu tīkliem.

Plaša pasākumu programma

Šogad izstādē notiks pavāru, konditoru, bārmeņu, kā arī galda servēšanas konkursi. Izstādē noteiks gada labāko Latvijas pavāru un Baltijas konditoru, savukārt starptautiskajās sacensībās "Riga Open Culinary Cup" dalībnieki sacentīsies par čeku 1000 eiro vērtībā. Izstādē jau 14. reizi notiks izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkurss, kurā noskaidros labāko Holandes sieru, skābo krējumu un medu, kā arī vērtēs graudu maizes kvalitāti.

Semināri profesionāļiem un biznesu veicinoši pasākumi

Izstādē notiks arī semināri pārtikas nozares profesionāļiem un uzņēmējiem par pārtikas tehnoloģijām un inovācijām pārtikas nozarē, ko organizē Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar EEN-Latvija līdzdalību, biedrība "Mārketinga padome", Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts sadarbībā ar "Elpa", Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un EK "Europe Direct", "Nordic Sugar" u.c.

Savukārt, lai veicinātu biznesa attīstību, izstādē pirmo reizi notiks kontaktbirža, kas jau krietnu laiku pirms izstādes sākuma piedāvā veidot kontaktus ar izstādes dalībniekiem, dažādiem interesējošo nozaru uzņēmumiem no Latvijas un diplomātiskajām pārstāvniecībām. Reģistrēšanās kontaktbiržai notiek jau šobrīd mājas lapā www.rigafood.lv

Pārtikas inovācijas izstādē

Ik gadu izstādē piedalās pārtikas inovācijas procesos iesaistītās organizācijas un to pārstāvji, atspoguļojot visu produkta izstrādes procesu un rīkojot pārtikas inovācijas pasākumus, kas ir interesanti un noderīgi esošajiem un topošajiem uzņēmējiem un nozares profesionāļiem. Šogad Latvijas Tehnoloģiskais centrs veidos zinātnes un inovāciju stendu "Inovācija pārtikai" un animācijas stendu, kā arī brokerpasākumu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana