Jaunumi ekonomikā

Zaļā karotīte dodas pie katra pirmklasnieka

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
30.08.2010

Zaļā karotīte dodas pie katra pirmklasnieka

Jau sesto gadu Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) sadarbībā ar biedrību “Mārketinga padome” ikkatram Latvijas pirmklasniekam dāvina Zaļās karotītes burtnīcu. Šis projekts tika uzsākts jau 2005. gadā, kad katru Latvijas pirmklasnieku savā skolas solā sagaidīja jaukā burtnīca.

Šogad 1. septembrī Zaļās karotītes patrons Latvijas valsts prezidents Valdis Zatlers viesosies Salaspils 2. vidusskolā un Majoru pamatskolā, lai sveiktu skolēnus, skolotājus un vecākus svētku dienā. Pirmklasnieki tiks īpaši iepriecināti ar burtnīcām un gardajām Zaļās karotītes konfektēm, iedrošinot mazo skolnieku satrauktās sirdis, skolas gaitas uzsākot.

“Kvalitatīviem produktiem, kuri marķēti ar Zaļās karotītes zīmolu, skolnieki ir īpaši svarīga auditorija. Skolas bērniem jāmāk izvēlēties veselīgus Latvijas produktus ne tikai ģimenē, bet arī ārpus tās, pašiem zinot un izvēloties labāko iespējamo maltīti. Pieaugot un kļūstot par aktīviem tirgus dalībniekiem, bērni un jaunieši būs arī patērētāji, kuri tādējādi ne tikai veicinās Latvijas ražojumu apriti, bet ieteiks kvalitatīvus produktus citiem”, komentē biedrības “Mārketinga padome” vadītāja Ingūna Gulbe.

Vairāki Latvijas uzņēmumi paši dosies uz skolām, lai personīgi tās dāvātu mazajiem skolniekiem:

- SIA “Lāči” uz Zaubes, Salas, Kalnciema, Pūres, Mārupes pamatskolām, Babītes un Auces vidusskolām un Ziemeļvalstu ģimnāziju;

- Z/s “Galiņi” uz Mālpils un Ogres vidusskolām;

- SIA “Mārupes siltumnīcas” uz Mārupes vidusskolu;

- A/s “Agrofirma Tērvete” uz Annas Brigaderes skolu;

- SIA “Dona” uz Biržu pamatskolu, Biržu internātskolu un Salas vidusskolu;

- A/s “Roga Agro” uz Salaspils 2. vidusskolu.

Tautā mīlētā Zaļā karotīte ar 2008. gada 18. augustu ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu (NPKS) norādi “Kvalitatīvs produkts”, kas ir reģistrēta kā viena no Eiropas NPKS produktu norādēm. Līdzīgas pārtikas kvalitātes shēmas un shēmas norādes ir arī citām Eiropas valstīm. Tāpēc Latvijā iegūtais novērtējums un tiesības lietot šo norādi “Kvalitatīvs produkts” ir instruments kā Latvijas lauksaimniecības produktu ražotāji var vieglāk kļūt atpazīstami Eiropas tirgū, vienlaicīgi, piedāvājot Eiropā “saprotami” marķētu augstākas kvalitātes produktus un godam veicinot Latvijas nacionālo produktu konkurētspēju, Latvijas ražotāju atpazīstamību Eiropā.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana