Jaunumi ekonomikā

Latvijas pārtikas uzņēmumi Maskavas Ekspocentrā

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
15.09.2010

Šodien [14. septembrī] savu darbību atkal sāk gadskārtējā starptautiskā pārtikas izstāde “World Food Moscow 2010”. Savu dalību „World Food Moscow” Latvijas pārstāvētajā kopstendā, kuru organizē biedrība “Mārketinga padome” sadarbībā ar Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūtu (LVAEI) un LR Zemkopības ministriju, īstenojot lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmu par atbalstu mārketinga pasākumiem ārvalstu tirgos pieteikušās un atbalstu saņem sekojošas kompānijas:

- SIA “LIPO”,

- SIA “PURE FOOD”,

- SIA “Rēzeknes gaļas kombināts”,

- Z/s “Dižoga”,

- SIA “Lienama Alūksne”,

- SIA “Velte-L”,

- SIA “Pērnes L”,

- A/s “Rīgas piena kombināts”,

- SIA “Vinnis”.

Ņemot vērā dažādos pārstāvēto uzņēmumu darbības virzienus, stendi izvietoti divos paviljonos – 1. paviljonā un Forumā. Kopējā Latvijas stenda platība izstādē ir 115 m2.

Paralēli tam biedrība “Rīgas šprotes” ir piesaistījušas ES Zivsaimniecības fonda atbalstu un Latvijas Zivrūpniecības stendā ir sekojošas zivju pārstrādes kompānijas:

- SIA „Sabiedrība IMS”,

- SIA „Gamma- A”,

- A/S „Karavela”,

- A/S “Brīvais vilnis”,

- SIA “Unda”,

- A/S „Ventspils zivju konservu kombināts”.

Ikgadējā izstāde World Food Moscow, kas tiek rīkota jau kopš 1992. gada, ir Krievijas lielākā starptautiskā pārtikas izstāde ar iedibinātām tradīcijām un reputāciju. World Food Moscow rīko septembra vidū galvaspilsētas lielākajā izstāžu kompleksā – Ekspocentrā Krasnajā Presnjā. Rudens ir tas laiks, kad tiek slēgti svarīgi pārtikas piegādes vienošanās līgumi un veidoti sadarbības plāni nākamajam gadam.

Izstādes kopējā platība ir 36 000 m2, tajā ir pārstāvēti ap 50 nacionālo paviljonu, tās laikā tiek dibināti gandrīz 60 tūkstoši starptautisko kontaktu un to apmeklē dalībnieki no 63 valstīm.

Izstāde piedāvā konditorejas izstrādājumus, dažādus dzērienus: bezalkoholiskus – tēju, kafiju un alkoholiskus - alu, vīnu un citus, piena produktus, gaļas izstrādājumus, augļus un dārzeņus, zivis un jūras produktus, konservus un pusfabrikātus, piedevas un garšvielas, medu, bērnu un bistro pārtiku, piedevas un uztura ingredientus, tirdzniecības un tehnoloģisko aprīkojumu, iepakojumus un citus.

World Food Moscow atbalsta inovācijas un ievieš nano- un biotehnoloģijas pārtikas produktu jomā. Sākot no 2009. gada, izstāde īpaši uzsver augsto tehnoloģiju produktus - nekaitīgus un veselīgus.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana