Jaunumi ekonomikā

Lauksaimniecības izstādē Rāmavā liela interese par jaunām tehnoloģijām

AgroPols
10.10.2011

Starptautiskajā izstādē "Lauksaimniecības tehnika. Lauku sēta. Šķirnes trusis 2011", kas notika Rāmavā no 6. līdz 9. oktobrim,  liela interese bija par jaunām lauksaimniecības tehnoloģijām, biznesa portālam "Nozare.lv" stāstīja izstādes rīkotāju SIA "A.M.L." pārstāvis Gunārs Zalcmanis.

"Zemnieki interesējas par jaunumiem, kas ļauj ne tikai ietaupīt, bet arī saimniekot videi draudzīgi. Īpaši liela interese bija par hidrosēju jeb tā dēvēto makulatūras mauriņu. To sēj, nevis iekaisot sēklas augsnē, bet izsmidzinot īpaši sagatavotu masu, kurā ir mauriņa sēklas, mēslojums, mitrumu absorbējošs gēls, polimēra šķiedras, celulozes mulča. Šai tehnikai bija veltīts īpašs seminārs, kur netrūka ne apmeklētāju, ne jautājumu lektoriem," sacīja Zalcmanis.

Viņš arī uzsvēra, ka zemnieki interesējušies par jaunu ķiploku audzēšanas tehnoloģiju, lopbarības sagatavošanu plēves tuneļos, vēja enerģētiku, kā ari linu un kaņepju audzēšanu.

"Zemnieki daudz runā arī ar tehnikas pārdevējiem, jautājot par tehnikas komplektāciju, tomēr līgumi par traktoru pirkšanu Rāmavā parasti netiek slēgti. Tas notiek vēlāk, kad zemnieks noskatīto tehniku pārbaudījis darbībā vai nu pie kaimiņa, vai "Lauku dienās"," atzina Zalcmanis.

Izstādē piedalījās 210 dalībnieki, kas ir vairāk nekā pērn. Šogad lielāks bija arī apmeklētāju skaits, sacīja Zalcmanis.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana