Jaunumi ekonomikā

Anugas izstādē plaši pārstāvēta arī Latvija

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
10.10.2011

Šobrīd aktīvi noris starptautiskā vadošā pārtikas rūpniecības izstāde ANUGA, Vācijas pilsētā Ķelnē, kas pārtikas ražotājiem zināma, kā viena no plašāk pārstāvētajām izstādēm pārtikas nozarē. Izstāžu centrā Koelnmesse tā norisinās katru otro gadu, šogad no 8.-12.oktobrim. Izstāde ANUGA ražotājiem no visas pasaules piedāvā prezentēt savus jaunākos produktus sekojošos segmentos : Anuga Fine Food - galvenie pārtikas produkti un delikateses; Anuga Drinks – dzērieni; Anuga Chilled & Fresh Food – svaigi, dzesēti produkti – zivis, augļi dārzeņi; Anuga Meat – gaļas produkti un izstrādājumi; Anuga Frozen Food – saldētie produkti un saldējums; Anuga Dairy – piens un piena produkti; Anuga Bread & Bakery, Hot Beverages – maize, cepumi, bakaleja, karstie dzērieni; Anuga Organic – ekoloģiskie pārtikas produkti; Anuga Retailtec - tehnoloģijas un pakalpojumi tirdzniecībai; Anuga Foodservice - tehnoloģijas, iekārtas un pakalpojumi sabiedriskajai ēdināšanai.

Latvija tiek pārstāvēta divos kopstendos hallēs - Anuga Bread & Bakery, Hot Beverages un Anuga Dairy. Šogad īpaši konstruētos guļbaļķu stendos ar linauduma motīviem atrodas A/s Rīgas dzirnavnieks, SIA Vinnis, SIA Lienama Alūksne, SIA Pure Food, A/s Valmieras piens un A/s Trikātas siers. Šie uzņēmumi saņem 50% subsīdiju no izstāžu maksas.

Kopstendu organizē Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) ar LR Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstu, īstenojot programmu atbalsts tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu. Kopstenda kopējā platība izstādē ir 92 m2.

Ārpus Latvijas uzņēmumu kopstenda izstādē piedalās arī citi Latvijas uzņēmumu stendi – Latvijas Zivrūpnieku savienība ar sekojošiem dalībniekiem: SIA Karavela, A/S Brivais Vilnis, SIA Gamma-A, SIA Sabiedrība IMS, SIA Baltās naktis, SIA Fresh International, Salas Zivis, SIA Lāči, SIA Markol ar Zaķumuižas ūdeni, SIA NP Foods, SIA Pērnes L un SIA Sparlats.

Jau pirmajā izstāžu dienā notiek aktīva rosība, norit pārrunas pie visiem stenda dalībnieku pārrunu galdiņiem, degustācijas un produktu paraugi nonāk pie iespējamajiem līgumu slēdzējiem, kas sniedz cerības par Latvijas eksporta tirgus noieta paplašināšanos.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana