Jaunumi ekonomikā

Maskavā atklāj Latvijā ražotu pārtikas preču stendus ''Rižskij dvorik''

Leta
06.12.2011

5. decembrī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Maskavā, tirdzniecības tīkla "Alije Parusa'' tirdzniecības centrā, atklāja Rīgā un Latvijā ražotu pārtikas preču stendu ''Rižskij dvorik'', informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Pasākumā piedalījās Latvijas Republikas (LR) vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja, kā arī uzņēmēji no Latvijas – Rīgas piena kombināta padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš, SIA ''Lāči'' valdes loceklis Normunds Skauģis un citi.

''Latvijas un Krievijas uzņēmēju sadarbības rezultātā mūsu pārtikas ražotājiem ir radusies unikāla iespēja pozicionēt Krievijas tirgū Latvijā ražotus produktus. Pateicoties augstai produkcijas kvalitātei, Rīgā un Latvijā ražotie produkti jau ilgus gadus ir ļoti populāri Krievijas pilsētās un reģionos. Tagad ražotājiem paveras iespējas iekarot arvien jaunus tirgus Krievijas Federācijā,'' sacīja LR vēstnieks Edgars Skuja.

Stendā iespējams iegādāties 300 dažāda veida Latvijā ražotus produktus. Lielākā interese bija par "Lāču" cepumiem un "Pure Chocolate" šokolādes trifelēm.

AS "Rīgas piena kombināts" padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš, kas ir viens no projekta īstenotājiem, sacīja, ka šādus stendus iespējams izveidot, apvienojoties vairākiem ražotājiem.

"Viens no galvenajiem kritērijiem, sākot darbu Maskavā, ir piegāžu apjoms. Ne visi mūsu ražotāji spēj vieni paši nodrošināt lielu apjomu, tāpēc tiem jākooperējas. Turklāt ienākt Maskavas tirgū katram ražotājam atsevišķi ir ļoti dārgi. Reklāma, mārketings, tirdzniecības plaukti - tas viss Maskavā maksā dārgi, un realizēt šo ieceri varēja, tikai pateicoties kooperācijai," sacīja Strautiņš, gan neprecizējot stendā ieguldīto investīciju apjomu.

Savukārt SIA "Lāči" īpašnieks Normunds Skauģis atzina, ka Maskavā nopērkamā uzņēmuma produkcija veikalu uzcenojuma dēļ ir daudz dārgāka nekā Latvijā.

"Krievijā, līdzīgi kā Latvijā, tirgotāju uzcenojumi ir nesamērīgi un ražotājs spiests pakļauties šim diktātam, lai vispār noturētos veikalu plauktos. Maskavā šis uzcenojums sasniedz 100%, līdz ar to visa produkcija attiecīgi ir dārgāka," sacīja Skauģis.

Tikmēr tirdzniecības centra "Alije parusa" prezidente Olga Blaško sacīja, ka rēķinās ar Latvijas preču klāsta palielināšanos vismaz līdz 1000 produktu vienībām.

"Mūsu tīklam ir 18 veikali Maskavā, bet Latvijas prece tajos ir nepilns procents. No Baltijas reģiona dominē lietuviešu produkcija, tomēr Latvijas produkti to izcilās kvalitātes dēļ ir pieprasīti, un rēķināmies, ka nākamā gada laikā to skaits varētu pieaugt," sacīja Blaško.

Projektu ''Rižskij dvorik'' realizē Latvijas un Krievijas kopuzņēmums ''Assol un partneri", tirdzniecības tīkls ''Alije parusa" un uzņēmumu grupa ''PIR''. Specializētajos tirdzniecības stendos, kas būs izvietoti tirdzniecības tīkla ''Alije parusa'' veikalos, pircējiem tiks piedāvāti Rīgā un Latvijā ražoti pārtikas produkti. Stendos varēs iegādāties AS ''Rīgas piena kombināts'', ''Valmieras piena'', ''Tukuma piena'', SIA ''Grāvendāle'', SIA ''Lāči'', SIA "Royal berry'', Ventspils zivju kombināta, SIA ''Kolumbija", SIA ''Kaija'', SIA ''Brīvais vilnis'', SIA ''Randa'', ''Sabiedrības IMS'', AS "Latfood'', SIA ''Spilva", SIA "Pure food'', SIA ''Dimdiņi'', ''Latvijas balzama'' un SIA "Pure Chocolate'' produkciju.

Leta

x

Paroles atgadināšana