Jaunumi ekonomikā

Lauku atbalsta dienests ir efektīvākā valsts pārvaldes iestāde

Lauku atbalsta dienests (LAD)
12.11.2012

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), sadarbībā ar Valsts kanceleju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un kompetentas žūrijas atbalstu, sesto gadu pēc kārtas godināja uzņēmumu, valsts un pašvaldību iestāžu sasniegumus organizāciju pārvaldībā.

Efektīvas pārvaldības gada balvas mērķis ir sekmēt labas pārvaldības praksi Latvijā un pieredzes apmaiņu starp privāto un publisko sektoru pārvaldības kvalitātes paaugstināšanai. Sākotnēji pretendentus balvas saņemšanai izvirza sabiedrības pārstāvji, tos izvērtē Valsts kanceleja un pēc papildus informācijas saņemšanas no pretendenta kandidāti tiek nodoti izvērtēšanai kompetentai žūrijas komisijai. Gada balva tiek pasniegta trīs nominācijās – efektīvākais pārvaldības piemērs valsts sektorā, pašvaldībās un uzņēmumos. Kopumā katrā nominācijā tika vērtēti pieci pretendenti, balvas tika pasniegtas 9. novembrī konferences ,,Labas regulējums efektīvai pārvaldībai un partnerībai" ietvaros.

Galveno balvu- Gošas Huskvivadzes darināto bronzas lauvas statuju-  valsts pārvaldes kategorijā saņēma Lauku atbalsta dienests (LAD) par labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldes institūcijā, īstenojot pārmaiņu vadību, uzlabojot resursu efektīvu pārvaldību un izmantojot radošu pieeju administratīvā sloga mazināšanai klientiem.

Dienesta klientu skaits ir 60 000 un tas administrē līdz 70 dažādas valsts un ES programmas, kas sniedz atbalstu uzņēmējiem reģionos. LAD ir pirmā valsts iestāde, kurā var elektroniski iesniegt projektu pieteikumus atbalsta saņemšanai. Uzņēmēji norāda, ka LAD strādā viņu interesēs.

Lauku atbalsta dienests saņēma arī Goda rakstu no biedrības "Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas" par izcilību ieviešot informācijas sistēmas un ar panākumiem piedaloties gadskārtējā Latvijas IKT gada balvas konkursā Platīna Pele.

Vairāk informācijas par balvas piešķiršanu, kritērijiem un žūrijas sastāvu iespējams lasīt balvas piešķiršanas nolikumā.

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana