Jaunumi ekonomikā

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs: pārtikas mazumtirgotājiem vairāk vajadzētu tirgot Latvijā ražoto pārtiku

Kaspars Funts, LR Zemkopības ministrija (ZM)
24.08.2016

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs turpina tikties ar Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības veikalu ķēžu vadību, lai runātu iespējas pārtikas veikalos palielināt Latvijā ražoto pārtikas preču, sevišķi piena produktu, pārdošanas apjomu. Otrdien, 23. augustā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kā arī lauksaimnieku un pārtikas ražotāju nevalstisko organizāciju pārstāvji tikās ar SIA “Rimi Latvia” valdes priekšsēdētāju Valdi Turlo.

Tikšanās laikā SIA “Rimi Latvia” valdes priekšsēdētājs V.Turlais sacīja, ka šā mazumtirdzniecības tīkla veikalos vienmēr ir centušies piedāvāt plašu Latvijā ražoto piena produkcijas klāstu, tam sasniedzot 80% no kopējā realizētā piena produktu apjoma. Ja tuvākajā laikā izdosies vienoties ar vairākiem Latvijas piena pārstrādātājiem par sadarbību, Latvijā ražoto piena produktu apjoms “Rimi Latvia” veikalos varētu sasniegt 90% no visiem tirgotajiem piena produktiem.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs aicināja “Rimi Latvia” Latvijā ražotajiem pārtikas produktiem, jo īpaši piena produktiem, iekārtot atsevišķus plauktus ar nepārprotamām norādēm, ka šie produkti ir ražoti tieši Latvijā, tādējādi dodot iespēju pircējiem bez problēmām plašajā piedāvājuma klāstā atšķirt, atrast un iegādāties tieši mūsu valstī ražoto. V.Turlais sacīja, ka “Rimi Latvia” vadība apsvērs šādu iespēju nākotnē.

Latvijas Pārtikas uzņēmu federācijas padomes (LPUF) priekšsēdētāja Ināra Šure informēja, ka LPUF rudenī Latvijā organizēs Latvijā ražotās “Zaļās karotītes” un “Bordo karotītes” pārtikas produkcijas atpazīstamības un popularizēšanas kampaņu, aicinot to atbalstīt arī SIA “Rimi Latvia”. V.Turlais apliecināja, ka “Rimi Latvia” Latvijas pārtikas produktus popularizējošo akciju atbalstīs. I.Šure arī uzsvēra, ka Latvijas pircēji diemžēl ir mazāk lojāli vietējai produkcijai, nekā Igaunijā un Lietuvā.

Jau ziņots, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs regulāri tiekas ar Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības veikalu ķēžu vadību, lai pārrunātu tirgotāju līdzšinējo un turpmāko sadarbību ar Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču ražotājiem, lai veikalu plauktos mūsu valstī ražotā pārtika būtu pieejama pietiekamā klāstā un daudzumā, kā arī pircējiem pamanāma un atšķirama no importētajiem produktiem. Šajā vasarā apritēja divi gadi, kopš Krievija noteica lauksaimniecības un pārtikas preču importa aizliegumu no ES, kas vissmagāk skāra Latvijas piena ražotājus.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana