Viedokļi

"Latfood": Karstums kartupeļu ražai nekaitē

Maija Dulle, AS "Latfood"
14.07.2010

AS Latfood agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš informē: “Pateicoties tam, ka pirms karstuma viļņa bija daudz nokrišņu, zemē joprojām ir saglabājies pietiekams mitruma līmenis, lai kartupeļu augšanas process netiktu traucēts. Arī garā ziema ir pozitīvi ietekmējusi zemes mitrumu.

Gaisa temperatūrai pārsniedzot 30 grādus kartupeļu augšanas process apstājas, taču pateicoties nokrišņu daudzumam pirms karstuma viļņa, mitrums augsnē ir pietiekošs un kartupeļu augšanas process netiek traucēts.

Protams, ja karstums saglabāsies ilgāk, tad uzņēmumam būs jāsāk domāt par kartupeļu lauku laistīšanu, taču Latfood tam ir sagatavojies un šādu darbu veikšanai ir jau agrāk iegādāta visa nepieciešamā tehnika.

Kartupeļu šķirnes, kas tiek audzētas tieši čipsu ražošanai, ir piemērotas Latvijas klimatam. Līdz ar to, sadarbojoties ar Latvijas zemniekiem, Latfood spēj nodrošināt augstas kvalitātes vietējās izejvielas “Ādažu čipsu" produkcijas ražošanai, neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem."

Latfood kartupeļu čipsus ražo tikai no Latvijā audzētiem kartupeļiem. "Ādažu čipsu" ražošanā izmanto speciāli selekcionētas kartupeļu šķirnes Saturna, Marlen un Lady Rosetta. Šogad tiek audzēta arī jauna kartupeļu šķirne Mustang.

AS "Latfood"

x

Paroles atgadināšana