Viedokļi

Aizdomas par „dzīvnieku draugu reiderismu” pret Balticovo

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)
31.10.2016

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP), pamatojoties uz medijos pausto informāciju par Latvijas lielāko olu un olu produktu ražotāju "Balticovo", – pārmetot tiem nepienācīgu izturēšanos pret vistām - noraidām jebkurus pārmetumus, jo uzņēmumā tiek ievērotas visas Eiropas Savienībā (ES) noteiktās labturības prasības.

Apšaubāmās informācijas izplatītājus internetā gan varam turēt aizdomās par „reiderismu” pret Balticovo. Pēc fotogrāfiju un video sižetu publikācijām internetā „akcija” tika turpināta, publicējot informāciju par igauņu it kā atteikšanos no Balticovo olām. Tas ir pilnīgs absurds un kaitniecība.

Balticovo ir Ziemeļeiropā lielākais olu ražotājs un tas nozīmē, ka tā ir ļoti intensīva ražošana, pretējā gadījumā apjomi nebūtu tādi kādi tie ir šobrīd, un tas attiecas uz jebkuru intensīvo ražošanu, kur primārais nosacījums ir, ka ievērojot labturības prasības tiek iegūts maksimāls produkcijas apjoms, šajā gadījumā olas.

Kā jau paudusi uzņēmuma vadība – situācija tiks izvērtēta un, ja arī ir kāda nepilnība, tā tiks novērsta. Ņemot vērā, ka uzņēmuma pamatprincips ir ražot kvalitatīvu un drošu produktu, to panākt var vienīgi, nodrošinot vistām atbilstošus uzturēšanās apstākļus un sabalansētu barību. Līdz ar to tas absolūti neiet kopā ar medijos pausto informāciju par labturības prasību neievērošanu.

Jebkura ražošana dod pienesumu ne vien valsts apmēros tautsaimniecībai, bet arī nodrošina ~ 300 darbavietas un maksā nodokļus. Vēlreiz uzsverot to, ka tā ir intensīvā ražošana, jāatgādina, ka šāda ražošanas metode nav nekas ekskluzīvs un Latvijā izdomāts – tas notiek visā pasaulē un, ražotājs vadās pēc noteiktām ES ražošanas labturības prasībām.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana