Politikas jaunumi

Agroķīmisko pētījumu centra funkcijas tiks nodotas Valsta augu aizsardzības dienestam

Viktorija Kalniņa, Zemkopības ministrija
29.07.2009

Zemkopības ministrija izstrādājusi Ministru kabineta rīkojuma projektu „Par valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs” likvidāciju”, ko šodien izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

Ņemot vērā, ka Zemkopības ministrija turpina veikt izmaiņas saistībā ar pakļautībā esošo iestāžu strukturālajām izmaiņām, tādējādi optimizējot administratīvās izmaksas ministrijā, rīkojuma projekts paredz likvidēt valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs”, nododot tās funkcijas un saistības Valsta augu aizsardzības dienestam.

Paredzams, ka turpmāk Valsts augu aizsardzības dienests, veicinot konkurētspējīgas produkcijas ražošanu un vides piesārņojuma samazināšanu, veiks augšņu agroķīmisko izpēti zemes auglības līmeņa un tā pārmaiņu noteikšanai, apkopos informāciju par lauksaimniecībā izmantojamās zemes auglības līmeni un uzturēs augsnes agroķīmisko īpašību datu bāzi.

Tāpat dienests pēc pieprasījuma veiks analīzes augšņu agroķīmiskajā jomā un augsnes minerālā slāpekļa monitoringu īpaši jutīgās teritorijās, kā arī dažas citas funkcijas.

Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Agroķīmisko pētījumu centrs” 100% kapitāla daļu turētāja ir Zemkopības ministrija.

Rīkojuma projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Zemkopības ministrija

x

Paroles atgadināšana