Politikas jaunumi

Augļu un ogu pārstrādātāja "Pure Food" izaugsme turpinās

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
31.07.2009

Augļu un ogu pārstrādātāja SIA "Pure Food" apgrozījums pirmajā pusgadā bijis 5,5 miljoni latu, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Aivars Žimants.

Uzņēmumam pirmais pusgads noslēdzies ļoti veiksmīgi, un patlaban tiek pārpildīts budžeta plāns. No saražotās produkcijas 70% tiek eksportēti, tajā skaitā 25%-28% uz Krieviju.

"Patlaban mums ir visaktīvākais darba laiks, jo aktīvi iepērkam izejvielas - meža un dārza ogas. Pateicoties Eiropas Savienības atbalstam, mēs esam uzbūvējuši saldētavu, kurā varam uzglabāt vairāk nekā 1000 tonnu ogu, kas ļauj strādāt visu gadu. Vakaros pie uzņēmuma ir rinda ar mašīnām, jo cilvēki ļoti aktīvi ved un nodod ogas. Paldies visiem, kuri palīdzēja samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli līdz 6% ogu lasītājiem no šī gada 1.augusta, jo tas ievērojami palielinās iepērkamo ogu daudzumu," stāstīja Žimants.

Uzņēmumam izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Durbes novada Tadaiķu pagasta SIA "Ābolītis", kas iepērk ābolus un gatavo biezeņus, vāra dažāda veida zupas pēc "Pure Food" receptēm, pilda burkās sulas.

Šodien uzņēmumu apmeklē Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), kuru "Pure Food" darbinieki iepazīstinās ar uzņēmuma ražošanu un jau paveikto. Žimants stāstīja, ka uzņēmums aicinās premjeru saglabāt finansējumu eksporta programmas īstenošanai.

"Mums ir nepieciešams atbalsts dalībai izstādēs, stendu izgatavošanai. Atbalstu saņemam no "Mārketinga padomes" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras programmām," stāstīja Žimants.

Viņš norādīja, ka šodien ar premjeru uzņēmuma vadība plāno pārrunāt nodokļu politiku valstī. "Uzskatām, ka valstī ir jāizstrādā nodokļu politikas programma, kas skaidri parādītu, kādi būtu ieguvumi un zaudējumi no katra nodokļa likmes palielināšanas vai pazemināšanas. Šāda programma ieviestu skaidrību uzņēmējiem turpmākajam darbam. Pārtikas nozares uzņēmēji vēlētos sniegt savus priekšlikumus Ekonomikas ministrijas izstrādātajai programmai par prioritārajām nozarēm valstī. Ir svarīgi, lai šī programma pilnveidotos un mēs saņemtu to atbalstu, kas tajā ir paredzēts. Tas palīdzētu mums saprast, uz ko valsts orientējas nākotnē. Patlaban 45% no budžeta ieņēmumiem nāk no pārtikas nozares, kas ir ļoti nozīmīgs nozares devums valsts budžetam," teica Žimants.

Jau ziņots, ka "Pure Food" peļņa pērn sasniegusi 283 776 latus, kas ir 45 reizes vairāk nekā 2007.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 6302 latus.

"Pure Food" apgrozījums pērn sasniedzis 10,54 miljonus latu, kas ir par 6,8% vairāk nekā 2007.gadā, kad šis rādītājs bija 9,87 miljoni latu.

No "Pure Food" saražotās produkcijas 85% ir industriāla produkcija, bet 15% tiek ražoti ikdienas patēriņam.

Uzņēmums savu produkciju eksportē uz 11 valstīm - Krieviju, Lietuvu, Igauniju, Skandināvijas valstīm, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un citām.

"Pure Food" ievārījumi Latvijas tirgū aizņem 55% tirgus. Šogad uzņēmums sācis ražot vairāku veidu kečupus, tomātu mērces un zupas. Tāpat pircējiem tiek piedāvāti sīrupi.

Šogad uzņēmums plāno apgrozījumu kāpināt par 10%.

"Pure Food" ir dibināta 1994.gadā kā "Pūres cehs". Tas ir 100% Latvijas īpašniekiem piederošs uzņēmums.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana