Politikas jaunumi

Arī Ukraina seko Krievijas piemēram- eksportētājuzņēmumus būs jāatzīst Ukrainas speciālistiem...

Andris Bebrs, AgroPols
13.08.2009

No nākamā gada 14.janvāra dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktus Ukrainā varēs ievest tikai tie uzņēmumi, kurus būs pārbaudījuši Ukrainas Valsts veterinārmedicīnas komitejas speciālisti un atzinuši tos par atbilstošiem Ukrainas prasībām.

Jaunos nosacījumus paredz Ukrainas Valsts veterinārmedicīnas komitejas izdots rīkojums, kas ir saistošs visu Eiropas Savienības dalībvalstu dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzņēmumiem.

PVD ir vērsies pie dzīvnieku izcelsmes produktu ražotājus pārstāvošajām sabiedriskajām organizācijām, aicinot informēt savus biedrus par jaunajiem eksporta nosacījumiem uz Ukrainu.

Tāpat PVD aicina uzņēmumus, kuri vēlas savu produkciju eksportēt uz šo valsti, pieteikties PVD reģionālajās pārvaldēs.

Augusta beigās PVD apkopoto informāciju par uzņēmumiem nosūtīs Ukrainas atbildīgajai institūcijai, kas pieņems lēmumu par laiku, kad ierasties Latvijā, lai veiktu pārbaudes.

Meistere informēja, ka līdzīgas pārbaudes Latvijas uzņēmumos, kas vēlas uz Krieviju eksportēt piena un gaļas produktus, veic Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests, kas pārbauda uzņēmumu atbilstību Krievijas prasībām.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana