Politikas jaunumi

Turpmāk traktortehnikas vadītāja apliecības nomaiņa būs lētāka un vienkāršāka

Antra Elste, LR Zemkopības ministrija (ZM)
29.09.2009

Valdība šodien apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Traktortehnikas vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas, kā arī traktortehnikas vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas un atjaunošanas kārtība”.

Noteikumi izstrādāti, lai ieviestu apstiprinātos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kuri paredz, ka turpmāk Latvijā būs viena traktortehnikas vadītāja apliecība ar atbilstošām traktortehnikas kategorijām iepriekšējo divu vietā, atsakoties no speciālajām traktortehnikas vadītāju apliecībām.

Izstrādātie noteikumi paredz, ka personām, kuru īpašumā ir bijušas divas traktortehnikas vadītāja apliecības, to atjaunošanai pēc termiņa beigām, būs jākārto eksāmeni tikai par vienu no iepriekš iegūtajām kategorijām. Tādējādi noteikumi vienkāršo esošo traktortehnikas vadītāju apliecību aprites sistēmu un samazina administratīvās un finansiālās izmaksas, kas rodas mainot vai atjaunojot apliecības.

Tāpat noteikumi nosaka kārtību, kādā iegūst, maina vai atjauno traktortehnikas vadītāja apliecības, kā arī kārtību, kādā iepriekš piešķirtās traktortehnikas  vadītāju kategorijas pielīdzina jaunām kategorijām. Noteikumi arī nosaka kārtību kādā notiek traktortehnikas vadītāju kategorijas iegūšanas teorētiskā un vadīšanas eksāmena pieņemšana, vērtēšana un apstrīdēšana.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana