Politikas jaunumi

Izstrādāti noteikumi par dzīvnieku kapsētām un aizsargjoslu noteikšanu ap tām

Viktorija Kalniņa, LR Zemkopības ministrija (ZM)
29.09.2009

Valdība šodien apstiprināja Zemkopības ministrijas izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu „Noteikumi par dzīvnieku kapsētu iekārtošanas, reģistrācijas, uzturēšanas, darbības izbeigšanas un likvidēšanas kārtību un aizsargjoslu noteikšanas metodiku ap dzīvnieku kapsētām”.

Šobrīd spēkā ir Ministru kabineta 2004.gada 27.jūlija noteikumi Nr.632 "Dzīvnieku kapsētu iekārtošanas un uzturēšanas kārtība" un Ministru kabineta 1999.gada 22.jūnija noteikumi Nr.225 "Aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētu noteikšanas metodika". Ņemot vērā, ka aizsargjoslu noteikšana ap dzīvnieku kapsētām ir cieši saistīta ar dzīvnieku kapsētu iekārtošanas, uzturēšanas, darbības izbeigšanas un likvidēšanas kārtību, lai samazinātu administratīvo slogu un normatīvo aktu skaitu, aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētām noteikšanas metodika ir iekļauta jaunajā Ministru kabineta noteikumu projektā.

Noteikumu projekta mērķis ir nodrošināt cilvēku un dzīvnieku veselībai, dzīvībai un apkārtējai videi nekaitīgu mājas (istabas) dzīvnieku līķu un to pelnu aprakšanu un novērst jebkuru patogēnu izkliedes risku.

 Noteikumi nosaka, ka dzīvnieku kapsētā apglabājami mājas (istabas) dzīvnieki un to pelni, kā arī dzīvnieku kapsētu reģistrācijas, iekārtošanas un uzturēšanas kārtību.

Noteikumu projektā iekļauta metodika, kas nosaka aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētām izveidi, paredzot, ka turpmāk aizsargjoslas platumu jāsaskaņo ar valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Tāpat noteikts, ka dzīvnieku kapsētas turpmāk varēs reģistrēt arī elektroniski, nosūtot attiecīgai teritoriālai Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūrvienībai iesniegumu.

Līdz ar šo noteikumu pieņemšanu spēku zaudēs MK 2004.gada 27.jūlija noteikumi Nr.632 „Dzīvnieku kapsētu iekārtošanas un uzturēšanas kārtība” un MK 1999.gada 22.jūnija noteikumi Nr.225 „Aizsargjoslu ap dzīvnieku kapsētām noteikšanas metodika”.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana