Politikas jaunumi

Konference „Baltijas jūras zvejniecība: iegūtā pieredze un nākotnes perspektīvas”

Solveiga Lazovska, LR Zemkopības ministrija (ZM)
30.09.2009

1. un 2. oktobrī Stokholmā, Zviedrijā notiks konference „Baltijas jūras zvejniecība: iegūtā pieredze un nākotnes perspektīvas”, kurā Latviju pārstāvēs Zemkopības ministrijas (ZM) Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš. Konferenci organizē Eiropas Savienības (ES) Padomes Zviedrijas Prezidentūra un Baltijas jūras reģionālā padomdevēja padome.

Konferences laikā iecerēts parakstīt kopēju deklarāciju par Baltijas jūras resursu kopīgu pārvaldību, īpaši uzsverot cīņu pret neregulēto, nelegālo un neziņoto zveju. Deklarācijā arī norādīts, ka svarīga ir turpmāka reģionālā sadarbība resursu pārvaldībā, nepieciešams samazināt zivju izmetumus, kā arī jāizveido Baltijas jūras zvejniecības darba grupa zivju resursu pārvaldībai Baltijas jūrā. Tajā darbosies amatpersonas no ES dalībvalstīm, kas atrodas pie Baltijas jūras un Eiropas Komisijas pārstāvji, kas nodarbojas ar zivju resursu pārvaldību Baltijas jūrā.

Konferencē piedalīsies Eiropas jūrlietu un zivsaimniecības komisārs Džo Borgs, Zviedrijas lauksaimniecības ministrs Eskils Erlandsons, vairāki Baltijas jūras piekrastes valstu zivsaimniecības jomas atbildīgie ministri, kā arī pārstāvji no ES dalībvalstīm un Krievijas.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana