Politikas jaunumi

Zemkopības ministrs un Izraēlas vēstnieks pārrunā sadarbības iespējas lauksaimniecībā

Antra Elste, LR Zemkopības ministrija (ZM)
30.09.2009

Šodien, 30. septembrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Zemkopības ministrijā tikās ar Izraēlas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Henu Ivri Apteru (Chen Ivri). Ministrs un vēstnieks pārrunāja nozares aktualitātes un apsprieda iespējas veicināt abu valstu sadarbību lauksaimniecības jomā.

Sarunas gaitā amatpersonas apmainījās viedokļiem par eksporta tirgiem un iespējām tos paplašināt. Par īpaši perspektīvām tika atzītas dārzeņu un augļu eksporta un importa iespējas. J. Dūklavs uzsvēra, ka Zemkopības ministrija varētu palīdzēt kontaktu veidošanā starp Latvijas un Izraēlas uzņēmējiem.

Savukārt Hens Avri no savas puses aicināja Latvijas pusi klātienē iepazīt Izraēlas lauksaimniecības nozari un piedalīties kādā no daudzajām lauksaimniecības izstādēm. Viņš arī informēja, ka 2010. gada pirmajā pusē Latvijā varētu viesoties Izraēlas uzņēmēju delegācija, kuru vidū, iespējams, būs arī lauksaimnieki.

Līdz šim Latvijas un Izraēlas sadarbība lauksaimniecības jomā nav bijusi plaša, tomēr tā jāvērtē pozitīvi. Piemēram, 2008. gadā Latvija uz Izraēlu eksportēja lauksaimniecības produktus 3133 tūkstošu eiro vērtībā, tādējādi veidojot pozitīvu tirdzniecības bilanci 416 tūkstošus eiro apmērā. Latvijas nozīmīgākie eksporta produkti uz Izraēlu lauksaimniecības jomā pašreiz ir gaļas un zivju izstrādājumi un konservi, kā arī augļu, dārzeņu konservi un sulas.

 

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana