Politikas jaunumi

Nauda jāatmaksā 18 dalībvalstīm

Mārīte Gailīte, AgroPols
02.10.2009

Eiropas Komisija pieprasījusi vairākām dalībvalstīm atmaksāt budžetā 214,6 milj. eiro, kas nepamatoti izmaksāti no Kopējās lauksaimniecības politikas (KPL) īstenošanai paredzētajiem līdzekļiem. Lielākās parādnieces ir Francija un Spānija. No Francijas par savstarpējās atbilstības (SA) prasību neievērošanu 2006. un 2007. gadā vien tiek prasīti 48,1 milj. eiro un 22,9 milj. eiro. Komisija uzskata, ka vairākās dalībvalstīs ES palīdzības naudas izlietošana netika atbilstoši kontrolēta vai arī to izmantoja neparedzētiem mērķiem. Lielākoties tas attiecas uz SA prasību neieviešanu, to neievērošanu un nepietiekamo kontroli.

Savukārt no Spānijas pienākas 31,7 milj. eiro par nepietiekamu kontroli un kļūdainām sankcijām olīveļļas ražošanas nozarē. No Vācijas gaida 2,1 milj. eiro atmaksu - arī lielākoties par SA prasību neievērošanu. Nauda būs jāatmaksā arī Austrijai, Beļģijai, Čehijai, Somijai, Lielbritānijai, Grieķijai, Ungārijai, Īrijai, Itālijai, Lietuvai, Maltai, Nīderlandei, Polijai, Portugālei un Zviedrijai.

Avots: http://www.agrarheute.com/politik_und_wirtschaft/politik_international/deutschland_soll_2%2C1_millionen_euro_zur%FCckzahlen.html?redid=312484.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana