Politikas jaunumi

Eiropas Piensaimnieku asociācijas ģenerālsekretārs norāda uz pakāpenisku situācijas uzlabošanos ES piena tirgū

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
05.10.2009

Patlaban vērojama pakāpeniska situācijas uzlabošanās Eiropas Savienības (ES) piena tirgū, tiekoties ar Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktori Rigondu Lerhi, atzinis Eiropas Piensaimnieku asociācijas ģenerālsekretārs Jāps Kleibeukers.


Eiropas Piensaimnieku asociācijas ģenerālsekretārs norāda uz pakāpenisku situācijas uzlabošanos ES piena tirgū

(Fragments) Patlaban vērojama pakāpeniska situācijas uzlabošanās Eiropas Savienības (ES) piena tirgū, tiekoties ar Zemkopības ministrijas (ZM) Tirgus un tiešā atbalsta departamenta direktori Rigondu Lerhi, atzinis Eiropas Piensaimnieku asociācijas ģenerālsekretārs Jāps Kleibeukers.

Kā aģentūru LETA informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, Eiropas Piensaimnieku asociācijas ģenerālsekretārs ar ZM speciālistiem pārrunāja situācijas attīstību ES piena tirgū, norādot, ka tirgus dati liecina par situācijas uzlabošanos kopumā. Par to liecina fakti, ka visiem galvenajiem piena produktiem - sviestam, vājpiena pulverim, pilnpiena pulverim, sieram - cenas pieaugušas minimāli. Tāpat pēdējos divos mēnešos, kaut arī nedaudz, tomēr palielinās piena iepirkuma vidējā cena ES.

Iztirzājot nesenos Eiropas Komisijas ierosinājumus par atbalsta pasākumiem piena sektoram, Kleibeukers uzsvēra, ka pašreizējie Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) rīcībā esošie instrumenti - intervence, piena kvotu sistēma un eksporta kompensācijas - ir pietiekami, lai spētu tikt galā ar smago situāciju tirgū.

"Nevajadzētu apšaubīt KLP "veselības pārbaudes", jo Eiropas Komisijai ļoti rūpīgi jāizvērtē iespējamie intervences krājumu pārdošanas varianti," sacīja Kleibeukers.

Eiropas Piensaimnieku asociācija pārstāv Eiropas piena pārstrādes nozari un risina nozares problēmas ciešā sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana