Politikas jaunumi

Valsts 2009. gada budžeta projektu Saeimā plāno iesniegt 28. oktobrī

Diāna Krampe, LR Finanšu ministrija (FM)
06.10.2009

Otrdien, 6. oktobrī, Ministru kabineta (MK) sēdē tika lemts valsts 2009. gada budžeta likuma projekta iesniegšanas termiņu Saeimā pagarināt līdz šā gada 28. oktobrim.

Tā kā MK par maksimāli pieļaujamo valsts budžeta izdevumu apjomu nākamajam gadam ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm lēma 3. oktobra ārkārtas sēdē, ministrijas nevar pagūt iepriekš grafikā noteiktajā termiņā sagatavot un iesniegt Finanšu ministrijā valsts budžeta pieprasījumus. Tādēļ valsts budžeta projekta iesniegšanu Saeimā būs iespējams nodrošināt 28. oktobrī nevis 23. oktobrī, kā tas bija noteikts līdz šim spēkā esošajā grafikā.

Apstiprinātie grozījumi MK rīkojumā par valsts 2010. gada budžeta projekta sagatavošanas grafiku paredz, ka ministrijas valsts budžeta pieprasījumus 2010.–2011. gadam sagatavos no 7. līdz 14. oktobrim. Pēc tam Finanšu ministrija līdz apkopos ministriju iesniegto informāciju un sagatavos valsts 2010. gada budžeta projektu un vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvaru izskatīšanai MK sēdē 26. oktobrī.

Vienlaikus līdz 13. oktobrim MK sēdēs plānots izskatīt visus likumprojektus, kas ietilps valsts budžeta projekta paketē. Savukārt 22. oktobrī MK paplašinātajā ārkārtas komitejas sēdē paredzēts izskatīt MK un Latvijas Pašvaldību savienības domstarpību un vienošanās protokola projektu 2010. gadam

Jau ziņots, ka ar grozījumiem likumā par budžetu un finanšu vadību valsts 2010. gada budžeta likuma projekta iesniegšanas termiņš Saeimā noteikts līdz 31. oktobrim.

LR Finanšu ministrija (FM)

x

Paroles atgadināšana