Politikas jaunumi

Pieņem ārstnieciskās un diētiskās dzīvnieku barības aprites kārtību

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
07.10.2009

Vakar, 6.okt., valdība pieņēma ārstnieciskās un diētiskās dzīvnieku barības aprites kārtību. Dzīvnieku barības apritē iesaistītais uzņēmums, kas ražo vai laiž tirgū ārstniecisko barību, vai ražo to savas saimniecības dzīvnieku ēdināšanai, tiks atzīts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par dzīvnieku barības apritē iesaistītā uzņēmuma reģistrācijas un atzīšanas kārtību.


Vakar, 6.okt., valdība pieņēma ārstnieciskās un diētiskās dzīvnieku barības aprites kārtību.

Dzīvnieku barības apritē iesaistītais uzņēmums, kas ražo vai laiž tirgū ārstniecisko barību, vai ražo to savas saimniecības dzīvnieku ēdināšanai, tiks atzīts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par dzīvnieku barības apritē iesaistītā uzņēmuma reģistrācijas un atzīšanas kārtību.

Noteikumu prasību ievērošanu uzraudzīs un kontrolēs Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Ārstnieciskās barības ražotājs, kas ārstniecisko barību ražo tālākai izplatīšanai, atbilstoši veterināro zāļu apriti regulējošo normatīvo aktu prasībām glabās informāciju par ārstnieciskās barības ražošanā izmantoto ārstniecisko premiksu un dzīvnieku barību. Informācijā būs jānorāda ārstnieciskā premiksa iegādes datumu, ārstnieciskā premiksa nosaukumu, ražotāja piešķirto ārstnieciskās barības partijas numuru, tā uzņēmuma nosaukumu un adresi, no kura iegādāts ārstnieciskais premikss, ārstnieciskās barības veidu, saņemto un izlietoto ārstnieciskā premiksa daudzumu.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana