Politikas jaunumi

Zemnieku un zvejnieku saimniecību pārreģistrācija atlikta vēl uz 2 gadiem...

Inese Galeja, Andris Bebrs, AgroPols
22.10.2009

"Zemnieku un zvejnieku saimniecību pārreģistrācija atlikta vēl uz 2 gadiem." Tā ziņo Tieslietu ministrija, vēstot par Ministru kabineta šodien apstiprinātajiem grozījumiem Zemnieku un zvejnieku saimniecību likumā, lemjot tos tālāk virzīt uz Saeimu. 

Tādējādi jau kuro reizi tiek atlikta zemnieku un zvejnieku saimniecību pārreģistrācija, kuras nepieciešamība izriet no jau pirms daudziem gadiem pieņemtā Komerclikuma. 
Pagājušogad, 2008.gada 31.janvārī Saeima gan beidzot pieņēma Zemnieku un zvejnieku saimniecību likumu, nosakot tajā pārejas periodu, kura laikā zemnieku un zvejnieku saimniecībām, kā arī individuālajiem uzņēmumiem ir jāveic pārreģistrācija komercreģistrā vai arī jāveic likvidācija, paredzot ka šīs darbības neveikušās saimniecības un individuālos uzņēmumus izslēgs no Uzņēmumu reģistra.

Bet jau 2008.gada 14.novembrī tika pieņemti grozījumi Zemnieku un zvejnieku saimniecību likumā, aizbīdot šā likuma spēkā stāšanos uz 2010.gadu.

Bet nu budžeta resursu taupīšanas dēļ esošās zemnieku un zvejnieku saimniecības un individuālie uzņēmumi saņem dāvanu - iespēju pārregistrāciju  atlikt vēl uz 2 gadiem. - tā būs veicama laika posmā no 2012.gada 1.janvāra līdz 2013.gada 30.jūnijam.

Un no redakcijas varam piebilst - tad jau varbūt visi būs sadzīvojuši ar domu, ka arī šādām komercdarbības formām ir iespēja strādāt. Pat, ja Komerclikums tādas nepazīst. Un politiķi sapratīs, ka likumu var vispār norakt pavisam...
ŗeizēm labi, ka valsts budžetā trūkst naudas, vai ne? Arī mūsu maciņos un kontos tā tad ietaupās ....  

AgroPols

x

Paroles atgadināšana