Politikas jaunumi

No nākamā gada 1.janvāra PVD sastāvā nebūs Nacionālā diagnostikas centra un laboratoriju

Daiga Kļanska, Leta-Nozare
26.10.2009

No nākamā gada 1.janvāra PVD sastāvā nebūs Nacionālā diagnostikas centra un laboratoriju

(Fragments) Ceturtdien, 22.okt., valdības ārkārtas sēdē akceptēja grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, nosakot, ka Pārtikas un veterinārais dienesta (PVD) sastāvā no 2010.gada 1.janvāra nebūs Nacionālā diagnostikas centra un laboratoriju.

Ministru kabinets 2009.gada 6.oktobra sēdē pieņēma lēmumu ar 2010.gada 1.janvāri izveidot zemkopības ministra pārraudzībā esošu Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu un reorganizēt PVD, nododot institūtam tā struktūrvienību - Nacionālo diagnostikas centru.

Laboratorisko izmeklēšanu, tostarp references funkcijas, normatīvajos aktos noteiktajās jomās veiks Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts.

Zinātniskā institūta galvenās funkcijas būs veikt zinātnisko darbību veterinārmedicīnas, pārtikas kvalitātes un nekaitīguma, zivsaimniecības un sabiedrības veselības jomā, nodrošinot neatkarīgu zinātnisko pamatojumu attīstības stratēģiju izstrādei zinātnes un augstākās izglītības sadarbības veicināšanai minētajās jomās.

Institūtam atbilstoši kompetencei būs jāīsteno zivsaimniecības nozarei, valsts monitoringa vajadzībām un zinātniskajai darbībai nepieciešamo datu vākšanas programmu izpildi pārtikas kvalitātes un nekaitīguma, zivsaimniecības un dzīvnieku infekcijas slimību jomā.

Institūtam būs jāīsteno pētījumu projekti, lai novērtētu risku pārtikas nekaitīguma un dzīvnieku infekcijas slimību, tostarp zoonožu, jomā, nodrošinot efektīvu sadarbību ar minētās jomas institūcijām, citām zinātniskajām institūcijām un organizācijām, un sniegt informāciju riska vadības nodrošināšanai dzīvnieku infekcijas slimību, tostarp zoonožu, jomā.

Leta-Nozare

x

Paroles atgadināšana