Politikas jaunumi

Arī Finanšu ministrija apliecina - lauksaimnieku tiešmaksājumu avanss izmaksai sagatavots

Andris Bebrs, AgroPols
05.11.2009

Vai nav mazliet dīvaina Finanšu ministrijas pozīcija, paziņojot, ka "Palielinot apropriāciju ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai 41,987 milj. latu apmērā, attiecīgi palielināsies arī valsts budžeta finansiālais deficīts."


Arī Finanšu ministrija apliecina - lauksaimnieku tiešmaksājumu avanss izmaksai sagatavots

Jau rakstījām, ka LAD ar 4.novembri sāks izmaksāt tiešmaksājumu avansu. Nu arī Finanšu ministrija pievienojusies labās ziņas vēstnešiem, vēstot, ka trešdien, 4.novembrī, finanšu ministrs Einars Repše ir parakstījis rīkojumu par papildu līdzekļu 41,987 milj. latu apmērā piešķiršanu Zemkopības ministrijai Eiropas Savienības (ES) politiku instrumentu un citas ārvalstu finanšu palīdzības projektu un pasākumu īstenošanai šā gada budžeta ietvaros.

Finanšu ministrs rīkojumu ir parakstījis pēc tam, kad papildu līdzekļu piešķiršanu trešdienas sēdē atbalstīja Saeimas Budžeta un finanšu komisija. Otrdien, 3.novembrī, oficiāla vēstule ar apstiprinājumu tika saņemta Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro lietu komisāra Hoakina Almunjas. Arī Starptautiskais valūtas fonds ir paudis atbalstu apropriācijas palielināšanu izdevumiem ES fondu ietvaros.

Tas nozīmējot, ka pēc atbilstoša līdzekļu pieprasījuma saņemšanas no Zemkopības ministrijas puses, jau tuvākajā laikā lauksaimnieki varēs saņemt atbalsta maksājumus iepriekš paredzētajā kārtībā. Kaut arī kādas pretrunas dažādu institūciju amatpersonu teiktajā labi gribot var atrast, svarīgākais ir, ka maksājumi būs drīz. Pat - ja kādu dieniņu vēlāk, bet būs.

Redakcijai gan apšaubāma šķiet Finanšu ministrijas pozīcija, paziņojot, ka "Palielinot apropriāciju ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai 41,987 milj. latu apmērā, attiecīgi palielināsies arī valsts budžeta finansiālais deficīts."

Kaut kā dīvaini sanāk, ka vien tikai mēnesi agrāk kā parasti sākot tiešmaksājumu avansa izmaksu, valsts budžetā pēkšņi rodas neplānots deficīts visam gadam... Varbūt šo maksājumu nonākšana pie lauksaimniekiem, gada vidū apstiprinot budžeta grozījumus, nemaz nebija paredzēta?   

AgroPols

x

Paroles atgadināšana