Politikas jaunumi

Papildus 4,9 miljoni latu tiks novirzīti akcīzes nodokļa atmaksai lauksaimniekiem

Inese Galeja, AgroPols
19.11.2009

Pagājušonedēļ rakstījām, ka akcīzes nodokļa atmaksai finansējums šī gada pēdējam ceturksnim nepietiek. Nepieciešami vēl 4,9 miljoni latu, kurus Zemkopības ministrijai (ZM) solīja atrast premjers un finanšu ministrs. Jautājums ir pavirzījies uz priekšu!


Papildus 4,9 miljoni latu tiks novirzīti akcīzes nodokļa atmaksai lauksaimniekiem

Šis jautājums ir izskatīts šīs nedēļas otrdienas MK sēdē un Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātais rīkojums par 4,9 miljoni latu lielu piešķīrumu no budžeta apakšprogrammas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" akceptēts. Šo summu plānots novirzīt akcīzes nodokļa atmaksai par izmantoto biodīzeļdegvielu lauksaimniekiem. 

Likumā „Par akcīzes nodokli” ir noteikts, ka akcīzes nodoklis tiek atmaksāts par dīzeļdegvielu (gāzeļļu) un dīzeļdegvielu (gāzeļļu), kurai ir pievienota rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela. Saskaņā ar šo likumu lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksā akcīzes nodokli par lauksaimniecībā izmantotās zemes apstrādei izlietoto dīzeļdegvielu, rēķinot 100 litru dīzeļdegvielas katra lauksaimniecībā izmantotās zemes hektāra apstrādei.

Šobrīd akcīzes nodokļa atmaksas kārtību reglamentē Ministru kabineta 2007.gada 7.augusta noteikumi Nr.528 „Kārtība, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksā akcīzes nodokli par dīzeļdegvielu (gāzeļļu) un dīzeļdegvielu (gāzeļļu), kurai ir pievienota rapšu sēklu eļļa vai no rapšu sēklu eļļas iegūta biodīzeļdegviela”, kas izdoti, pamatojoties uz likumā „Par akcīzes nodokli” doto deleģējumu.

Akcīzes nodokļa atmaksu par izmantoto dīzeļdegvielu lauksaimniecībā administrē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

AgroPols

x

Paroles atgadināšana