Politikas jaunumi

Četri lauksaimniecības ministri parakstīs sadarbības memorandu

LR Zemkopības ministrija (ZM)
01.12.2009

3. un 4. decembrī Latviju darba vizītē apmeklēs Baltkrievijas Republikas lauksaimniecības un pārtikas ministrs Semjons Šapiro, Lietuvas Republikas lauksaimniecības ministrs Kazis Starkēvičs un Igaunijas Republikas lauksaimniecības ministrs Helirs-Valdors Sēders, lai tiktos ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, tuvāk iepazītos ar Latvijas lauksaimniecību, kā arī parakstītu savstarpēju sadarbības memorandu.


Ceturtdien, 3. decembrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tiksies ar Baltkrievijas, Lietuvas un Igaunijas nozares ministriem, lai pārrunātu lauksaimniecības aktualitātes un sadarbības jautājumus. Plašāk plānots apspriest lauksaimniecības tirdzniecības veicināšanu un attīstīšanu, kooperācijas iespējas lauksaimniecības produkcijas ražošanā, kā arī apmainīties viedokļiem par investīciju piesaisti un jauno tehnoloģiju ieviešanu lauksaimniecības sektorā.


Vizītes trupinājumā paredzēta piena lopkopības saimniecības „Vītoliņi”, Kauguros, Beverīnas novadā apmeklējums, kā arī tikšanās ar Valmieras domes priekšsēdētāju Inesi Boķi, Ziemeļvidzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītāju Jāni Brenguli un Vidzemes agroekonomiskās kooperatīvās sabiedrības priekšsēdētāju Induli Jansonu. Amatpersonas sarunā skars jautājumus par lauksaimniecības attīstību reģionos, kooperācijas pieredzi un atbalsta izmantošanas iespējām.


Darba vīzītes pirmo dienu noslēgs akciju sabiedrības „Ruks Cēsu gaļas kombināts” apmeklējums, iepazīšanās ar tā darbību, kā arī tikšanās ar uzņēmuma vadību.


Piektdien, 4. decembrī, S.Šapiro, K.Starkēvičs un H.V.Sēders turpinās vizīti Latvijā un kopā ar J.Dūklavu apmeklēs Rīgas piena kombinātu, tādējādi gūstot praktisku priekšstatu par lauksaimniecības produktu pārstrādes un tirdzniecības specifiku Latvijā.


Piektdien Zemkopības ministrijā tiks parakstīts memorands par sadarbību lauksaimniecībā starp Latviju, Baltkrieviju, Igauniju un Lietuvu. Memorands paredz pēc iespējas labvēlīgāku apstākļu radīšanu sadarbībai lauksaimniecībā šo četru valstu starpā. Tā balstīsies uz vienlīdzību un savstarpēju izdevīgumu, sakārtojot likumdošanu, apmainoties ar informāciju un praktiskiem projektiem. Pēc memoranda parakstīšanas notiks preses konference.


Darba vizītes noslēgumā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas nozares ministri tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, lai pārrunātu turpmākos sadarbības virzienus lauksaimniecībā.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana