Politikas jaunumi

Dūklava tikšanās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem

Ilze Vabole, AgroPols
19.02.2014

Trešdien, 19. februārī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvjiem, lai apspriestu svarīgus jautājumus, kas saistīti ar lauksaimniecisko ražošanu un publiskajiem iepirkumiem, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Jānis Dūklavs uzsvēra, ka Zemkopības ministrija ir izstrādājusi nepieciešamās izmaiņas normatīvos, lai lauksaimniecībā izmantojamā zeme būtu vairāk pieejama zemniekiem un tiktu aktīvāk un rentablāk izmantota lauksaimnieciskajā ražošanā.

Jānis Dūklavs informēja, ka Zemkopības ministrija ir panākusi vairākas izmaiņas normatīvos, lai veicinātu tā saucamā „zaļā iepirkuma” principu valsts un pašvaldības publiskajos iepirkumos, sekmējot Latvijā ražotas veselīgas pārtika, īpatsvara pieaugumu. Zemkopības ministrs piekrita, ka turpmāk nepieciešams pievērst uzmanību ne tikai Latvijā ražotās pārtikas, bet arī vietējo materiālu, tostarp koksnes, īpatsvara palielināšanu iepirkumos.

„Vitāli svarīgi ir turpināt konstruktīvu darbu pie Attīstības finanšu instrumenta izstrādes, kas ļaus izmantot finansējumu gan uzņēmējdarbības attīstībai, gan Eiropas Savienības struktūrfondu veiksmīgai apguvei,” pēc tikšanās uzsvēra Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Tikšanās laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji bija vienisprātis, ka Zemkopības ministrijas izstrādātā un ieviestā zemes kreditēšanas programma, kas dod iespēju lauksaimniekiem saņemt valsts garantētus aizdevumus lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei ar zemāku procentu likmi, ir  nozīmīgs pasākums lauksaimniecības attīstībā. Taču ir jāturpina risinājumu meklējumi, lai Latvijas komercbankas būtu atsaucīgākas un izsniegtu komerckredītus zemniekiem, sevišķi mazajiem un vidējiem lauksaimniekiem, kas ir nepieciešami, lai līdzfinansētu projektus, ko atbalsta ES fondi.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana