Politikas jaunumi

Dūklavs ar Vācijas vēstnieci runā par savstarpējās tirdzniecības ar lauksaimniecības un pārtikas precēm uzlabošanu

Ilze Vabole, AgroPols
20.02.2014

Trešdien, 19. februārī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Vācijas ārkārtējo un pilnvarot vēstnieci Latvijā Andreu Viktorīnu (Andrea Wiktorin), informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Tikšanās laikā zemkopības ministrs ar vēstnieci apsprieda Latvijas un Vācijas tirdzniecības ar lauksaimniecības un pārtikas precēm uzlabošanu, kā arī pārrunāja Latvijas kā partnervalsts dalību Starptautiskajā lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstādē „Zaļā nedēļa” Berlīnē 2015. gadā.

Vācija ir viens no lielākajiem Latvijas tirdzniecības partneriem ar lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produktiem. 2013. gada desmit mēnešos Vācija pēc tirdzniecības eksporta vērtības ierindojās 5. vietā aiz Krievijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas, bet importa vērtības ziņā – 4. vietā aiz Lietuvas, Polijas un Igaunijas. 2013. gada desmit mēnešos Latvijas lauksaimniecības, pārtikas un zivsaimniecības produktu eksporta uz Vāciju vērtība bija 88,2 miljoni eiro.

Jau ziņots, ka Latvija starptautiskajā lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstādē „Zaļā nedēļa” Berlīnē 2015. gadā būs partnervalsts. 2014. gada 17. janvārī Latvija ar uzņēmumu „Messe Berlin” parakstīja sadarbības līgumu par Latvijas dalību izstādē „Zaļā nedēļa 2015”. Izstāde notiks no 2015. gada 15. janvāra līdz 22. janvārim. Viens no ieguvumiem dalībai izstādē un partnervalsts statusā būs Latvijas tēla atpazīstamības veicināšana Vācijā un citās ārvalstīs. Gan gatavojoties izstādei, gan tās laikā partnervalsts logotips un vadmotīvs kopā ar izstādes oficiālo simboliku tiks izmantots izstādes popularizēšanai paredzētajos mārketinga pasākumos.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana