Politikas jaunumi

Druviete ar Dūklavu spriež par lauksaimniecības izglītības attīstību

Ilze Vabole, AgroPols
25.04.2014

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete 24. aprīlī, tiekoties ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, pārrunāja jautājumus saistībā ar zinātniskajiem institūtiem, augstākās un profesionālās izglītības iestādēm lauksaimniecības jomā, kā arī veterinārmedicīnas izglītības attīstību Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU), informēja Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas vecākā konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos Laura Zaharova.

Tikšanās reizē piedalījās arī Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāre Dace Lucaua, ZM valsts sekretāra vietnieks Aivars Lapiņš, LLU Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Ilmārs Dūrītis, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji.

LLU Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns norādīja uz valsts atbalsta nepieciešamību Veterinārās klīnikas attīstībai. Dūrītis arī informēja par fakultātes plāniem tuvākajā nākotnē piedāvāt ārzemju studentiem angļu valodā studiju programmu veterinārmedicīnā. IZM atbalsta Veterinārmedicīnas virziena attīstību LLU, nodrošinot starptautisku izcilību. Ministrijas pārstāvji iepazīstināja ar iespējām, kādās jomās ir plānots ieguldīt struktūrfondu līdzekļus nākošajā plānošanas periodā, tostarp pēcdoktorantūras studijām, atbalstu zinātnieku grupām, kas varētu turpināt veterinārmedicīnas izglītības attīstību.

LLU Veterinārmedicīnas fakultātē tiek īstenota bakalaura studiju programma "Veterinārmedicīna", augstākā līmeņa studiju programma "Pārtikas higiēna" un doktora studiju programma "Veterinārmedicīna".

Sarunas gaitā tika pārrunāta zemkopības nozares zinātnisko institūciju darbība un tālākā attīstība, kā arī zinātnisko institūciju bāzes finansējuma piešķiršanas nosacījumi.

IZM ar ZM pārstāvjiem runāja arī par profesionālās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo pārskatīšanas iespējām lauksaimniecības profesionālajās skolās. Lauksaimniecības profesijas var apgūt 14 profesionālās izglītības iestādēs, un 2013./2014. mācību gadā 1430 izglītojamie apgūst lauksaimniecības un ar to saistītās profesijas. Tāpat arī tika pārrunāta nozares ekspertu padomju lomas stiprināšana profesionālajā izglītībā.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana